Brguljan: Iz FINA vjerovatno slabo i znaju đe je Crna Gora

0
2085

Što se albanske zastave tiče, nije prvi put da ne stave našu zastavu ili puste drugu himnu, tako da smo navikli. Iz FINA-e vjerovatno slabo i znaju đe je Crna Gora, kroz osmijeh komentariše za Portal Analitika crnogorski vaterpolo reprezentativac, Draško Brguljan, današnji skandal na žrijebu za SP u Budimpešti.

Greškom organizatora žrijeba u Budimpešti, prilikom izvlačenja rivala po grupama, umjesto crnogorske zastave, pored imena Crne Gore danas je postavljena zastava Albanije. Organizatori manifestacije su nakon uočenog propusta uputili veliko izvinjenje.

Komentarišući rivale „ajkula“, Brguljan je kazao da su dobili relativno lakšu grupu.

Pa do sad uglavnom nijesmo dobro prolazili sa žrijebom, ali evo ovog puta mogu da kažem da smo dobili grupu koja je relativno lakša od drugih… To je činjenica, međutim nama će svaki rival biti težak jer će na ljeto nastupiti jedna potpuno druga ekipa u odnosu na Olimpijske igre i sva dosadašnja takmičenja – ocijenio je Brguljan i dodao:

– Mislim da smo u svakom slučaju bolja ekipa od Kazahstana i Kanade, naravno, bez ikakvog potcjenjivanja, jer smo u prošlosti i sa njima imali problema… Brazil je ozbiljna ekipa, četiri godine odlično vođena, imaju mnogo kvalitetnih igrača koji igraju svuda po Evropi. Igrali su četvrtfinale Olimpijade i znamo dobro da su pobjedili Srbiju u grupi. Za nas je bitno da odigramo dobro, a kakva će biti kasnija ukrštanja to ćemo već vidjeti.

Brguljan je istakao da prolaz zavisi isključivo od njih samih.

A rano je o tome pričati, prvo da vidimo u kakvom ćemo sastavu igrati, sigurno neće biti 6-7 igrača koji su igrali u Riju, možda i više – naveo je Brguljan.

Prvotimac mađarskog OSC-a je kazao da mu sa klubom predstoji glavni dio sezone, borba za što bolji plasman pred plej-of.

Pa sad nam kreće glavni dio, borba za što bolji plasman pred plej-of  i sa Brešom utakmica koja direktno odlučuje ko će igrati fajnal-siks Eurolige – kazao je Brguljan i dodao:

– Mislim da možemo bolje nego što smo odigrali neke utakmice, sve što smo izgubili je bilo na jedan gol. Fali nam malo više hrabrosti kad se utakmice lome.

Kada je u pitanju njegova trenutna forma, kaže da je zadovoljan, ali da uvijek može bolje.

A ja sam ok, ide dobro, mada moglo bi još malo bolje – poentirao je Brguljan