Branko Brnović: Borićemo se dok god postoje šanse

0
472

Selektor Branko Brnović kazao je da je „Austrija zasluženo pobijedila“, ali i da je Crna Gora promašila dvije šanse za bod.

Bili su bolji, posebno u drugom poluvremenu, u nastavku smo uzvratili i imali dvije velike šanse. Ali, kad neće – neće“, rekao je Brnović.

Reprezentacija je igrala slabo, zašto nije bilo reakcije nakon 0:0 sa Lihtenštajnom?

Ne bih se složio da nije bilo reakcije. Očigledno je da ovom timu nedostaje pravi vezni igrač, organizator igre. Imali smo mnogo problema da iznesemo loptu, posebno u prvom poluvremenu, jer smo bili i bez Jovetića. Oni su veoma hitri na sredini terena, sa Junuzovićem i Alabom, i to je ono što je donijelo prevagu“.

Jedan bod sa dva gostovanja – kakve su sada šanse Crne Gore za EURO?

„Mnogo je otežan, ali dok postoji matematička šansa da se plasiramo nećemo se predati. Rusija je igrala 1:1 sa Moldavijom, tako da je sve otvoreno, ali moramo da dobijemo Rusiju i Švedsku kući da bismo se vratili u igru“.

Zbog čega onakva nervoza u odbrani, Savić je odigrao najslabiju utakmicu u reprezentaciji?

„Nije se snašao, jer je Bećiraj trebalo da mu pomogne, a nije i moguće pa ga je to poremetilo. U drugom poluvremenu je odigrao dobro. Nijedan igrač nije pokazao nervozu, ali očigledno da se teško bilo podići poslije Lihtenštajna. Austrija nas je nadigrala, ali događa se da se ovakve utakmice završe drugačije. Imali smo dvije velike šanse, kada na to dodamo desetak protiv Lihtenštajna zaključak je i da nam je realizacija problem“.

Da li vas je Austrija iznenadila nečim?

„Nije. Znali smo da su oni najjači u tom trouglu Alaba – Junuzović – Arnautović. Naši vezni igrači nisu se najbolje snašli u trenucima kada su oni mijenjali pozicije, u prvom poluvremenu naši vezni igrači su bili u grču i strahu, što su oni iskoristili da nas probijaju i prave višak, posebno po lijevoj strani“.

Plašite li se kako će dva loša rezultata uticati psihološki na naše najbolje igrače – Vučinića, Jovetića i Bašu?

„Oni su profesionalci i već smo razgovarali i zaključili da nadu nećemo izgubiti. Jedino što fali ovom timu je vezni igrač. Sa jednim fudbalerom koji može da bude veza između defanzive i napada, ovaj tim može da pobijedi i Švedsku i Rusiju“.

 

 

Vijesti