Božović za SK: nadam se lijepim vijestima tokom ljeta i kada su juniori i kada su seniori Crne Gore u pitanju

0
474
Foto: Sportklub

Juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore počela je odavno pripreme za Evropsko prvenstvo divizije B koje se ovog ljeta igra u Podgorici.

U nastojanju da stignu do elite, selektor Brano Božović i njegovi saradnici su prionuli na posao. Savez je pružio maksimalnu podršku pa su do sada odrađene mini pripemena Žabljaku, mini pripreme u Podgorici, a odigrana su i dva kontrolna meča protiv Budvanske rivijere i Partizana.

Tokom naredne EHF nedjelje juniori će imati i dvije međunarodne provjere, kako bi što spremnije dočekali smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Do sada su pripreme išle u skladu sa očekivanjima, a nadam se da će tako biti i do početka Evropskog šammpionata. Sada je glavni zadatak da iskristališemo tim, da izaberemo ekipu koja će imati pozitivnu hemiju i pozitivnu energiju. Da bismo to ostvarili potrebni su nam momci koji pored igračkih imaju i ljudske kvalitete”, rekao je za Sport Klub Božović.

S obzirom da je Podgorica domaćin, cilj se nameće sam po sebi.

“Kao domaćini Evropskog prvenstva kao cilj moramo da postavimo plasman u elitno društvo. Konkurencija će biti paklena i očekuje nas jako težak zadatak. Ja, kao ni momci koje vodim, ne možemo da obećamo da ćemo ostvariti cilj, ali možemo da obećamo da ćemo dati sve od sebe da stignemo do njega”, kazao je selektor Božović.

“Momci koji igraju za juniorsku reprezentaciju su nosioci igre u domaćim klubovima i rad u domaćim klubovima je od vitalnog značaja za uspjeh reprezentacije. Samim tim se nameće zaključak da moramo da pronađemo neko rješenje, da nađemo način da unaprijedimo klupski rukomet u Crnoj Gori jer talenti niču kao iz kamena. Ostalo je vremena do ljeta, ali je već sada jasno da su jedinstvena ili regionalna liga jedina rješenja koja mogu da pomognu razvoju rukometa u Crnoj Gori. Moramo da radimo, moramo da stvaramo, moramo da napravimo igrače koji će da naslijede momke koji su sada lideri u seniorskom državnom timu i koji su na Evropskom prvenstvu pokazali ogroman potencijal i talenat i pored svih problema sa povredama”, rekao je Božović i dodao:

“Očekuju nas pored Evropskog prvenstva B divizije i baraž mečevi sa Hrvatskom za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve to sada djeluje daleko, ali ljeto će stići brzo. Nadam se da ćemo uspjeti da napravimo tim kakav planiramo, nadam se da će seniore mimoići problemi sa povredama. Da skratim, nadam se lijepim vijestima tokom ljeta i kada su juniori i kada su seniori Crne Gore u pitanju.”, zaključio je na kraju razgovora selektor Brano Božović.