Božović: Bolji su od nas za koplje, nije lako doživjeti ovakav poraz

0
1002

Čuda se u sportu dešavaju. Izabranici Dragana Đukića nadali su se da mogu da izbore aktivan rezultat u prvom baraž meču za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali Hrvatska je pokazala klasu.

Sve do 20. minuta Crna Gora je igrala dobro. Držala je meč u egalu, vodila sa 6:5, imala 8:8, a zatim potpuno stala. Kao da je neko ugasio svijetlo. Osam minuta bez gola, serija grešaka u napadu, munjevite kontre Hrvata i za  tili čas na semaforu je pisalo 17:10.

“Bolji su u ovom trenutku za koplje. Tačno je da smo parirali većim dijelom prvog poluvremena, ali nismo se snašli na promjenu odbrane, nismo imali rješenja za zonu 5-1, griješili smo, sudije malo pomogle Hrvatima i na kraju je ispalo kako je ispalo”, rekao je Miloš Božović koji brani boje mađarske Tatabanje u razgovoru za Sportklub i nastavio:

“Nije lako kada doživeti ovako težak poraz, a pri tome ste većim dijelom meča dali sve od sebe. Rekao sam na početku da je Hrvatska bolja za koplje, ali Crna Gora ima potencijal. Mlada smo ekipa, a potencijal smo pokazali na Evropskom prvenstvu i u pojedinim djelovima utakmice sa Hrvatima. Nedostaje nam iskustvo, nedostaje nam rutina. Hrvatska je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, ali za nas revanš nije formalnost nego prilika da pokažemo karakter, da pokažemo zube, da steknemo iskustvo za iskušenja koja ovu generaciju očekuju.”

Svjetsko prvenstvo je ostalo san, a samim tim i plasman na Olimpijske igre jer će se vize za Tokio dijeliti na planetarnoj smotri.

Crna Gora odmah treba da se okrene narednom Evropskom prvenstvu.

“Ova generacija može da traje još dva kvalifikaciona ciklusa za Olimpijske igre uz odgovarajuće, plansko podmlađivanje. Slažem se da se odmah treba okrenuti narednom Evropskom prvenstvu na kome bi mogli da budemo jedno od najprijatnijih iznenađenja. Ono što je takođe važno u ovom trenutku je da se bliži Evropsko juniorsko prvenstvo divizije B u Podgorici, a cilj je plasman u elitno društvo. Iz te baze, treba tražiti momke koji će se postepeno prebacivati u seniorski pogon. Boli poraz od Hrvata, ali ponavljam, ova generacija ima ogroman potencijal i uvjeren sam da ćemo u bliskoj budućnosti to i pokazati”, zaključio je Božović.

Revanš meč sa Hrvatskom igra se u četvrtak u Podgorici, a poprište duela će biti dvorana „Verde“ jer se „Morača“ renovira zbog potreba učešća Budućnosti u Evroligi.