Božidar Ćuk u Arhavi

0
608

Turska je peta zemlja u kojoj će Božidar Ćuk igrati od 2013. godine kada je počeo inostranu karijeru, po odlasku iz Budvanske rivijere. I prvi put neće igrati u elitnom društvu – primač crnogorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore objašnjava zašto je izabrao turski Arhavi, koji igra u tamošnjoj drugoj ligi (zapravo se zove Prva liga, jer je Super liga elitni rang u odbojkaškoj ligi Turske)…

“To je ekipa koja hoće da uđe u Super ligu. Imao sam ponude i od prvoligaških klubova, ali sam se, ipak, odlučio za ovaj klub jer su mi ponudili ugovor na jednu plus jednu godinu. Ako se plasiramo u elitu, onda ću dogodine svakako igrati Super ligu”, kaže za „Vijesti“ Božidar Ćuk.

Rodom iz Ljubinja (Bosna i Hercegovina), Ćuk je 2006. godine (dvije godine nakon brata Gojka) stigao u Crnu Goru, u OK Budva, nakon čega je nosio dres Studentskog centra i Budvanske rivijere, a onda je ljeto 2013. godine otišao u francuski Narbon. Nakon toga je igrao u grčkom Etnikosu, švajcarskom Dragonsu, grčkom Olimpijakosu, te prošle sezone za Al Arabi iz Katara i francuski Poatje.