Bošković: Zadovoljan sam kako smo igrali

0
512

Plasmanom na finalni turnir Regionalne lige, košarkašice Budućnost Volkana ponovile su rezultat od prošle sezone. Time je ispunjen zacrtani cilj, a kako kaže trener Goran Bošković, pokušaće da naprave još neki korak više. Premotavajući film iz dosadašnjeg dijela sezone, ne krije zadovoljstvo.

“Moram biti zadovoljan, jer smo ispunili cilj i plasirali se na finalni turnir Regionalne lige. Još više sam, međutim, zadovoljan igrama, odnosno kako smo izgledali na terenu. Imali smo prepoznatljivu igru i to me raduje. Sada nas čeka finalni turnir, ne želimo da na njemu samo učestvujemo, već želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu”, kaže Bošković za „Vijesti”.

Ostaje da se vidi ko će biti domaćin finalnog turnira (14. i 15. marta), a potom da se krene u odlučujuće bitke za trofej.

“Iako smo ispunili cilj, nismo rasterećeni. Ne priznajem priču kako nemamo šta da izgubimo, jer smo već došli među četiri najbolja tima. Ne znam nijednog igrača, trenera ili ekipu koja na finalni turnir nekog takmičenja ulazi bez  imperativa, bez obzira da li je favorit ili nije. U košarci nema neriješenog rezultata kao u fudbalu, pa da idemo da se branimo. Ovdje ima samo pobjeda i idemo da dobijemo u svakom meču, bez obzira na ime rivala”.

Niko nije mogao da pretpostavi da će „plave” imati rezultski sjajan finiš ligaškog dijela takmičenja.

“Išli smo od utakmice do utakmice i to nas je dovelo do dobrog rezultata. Nismo razmišljali o onome što nas čeka u budućnosti. Sigurno da nije bilo lako kada smo izgubili od Mevešćaka i Venecije, ali smo znali da ćemo se vremenom dići, da će igra doći do željenog nivoa. Vezali smo devet pobjeda, što nas posebno raduje, došli smo do prvog mjesta u grupi, a potom i do fajnl-fora”.

Bošković napominje da je na startu sezone kod njega bilo malo straha kako će sve to izgledati.

“Iskreno, nije mi bilo svejedno na početku sezone, jer je sve ovo bilo novo za mene. Prvo što mi je ovo prvi trenerski angažman, a drugo što sam preuzeo ženski tim. Kompletirali smo se tokom priprema, trebalo je vremena da se naviknemo jedni na druge. Kako je vrijeme odmicalo hvatali smo pravi ritam i prezadovoljan sam”, zaključio je strateg Podgoričanki.

Aktuelni šampion  rival u polufinalu

Aktuelni šampion „Radivoj Korać” je u majstorici četvrtfinala savladao Medvešćak na svom terenu (72:48) i biće rival Podgoričanki prvog dana finalnog turnira.

“Radi se o dobroj ekipi koja praktično već godinama igra zajedno sa malo promjena u timu. Braniće titulu i sigurno da nam neće biti nimalo lako. Nismo imali prilike da ove sezone igramo sa njima. Imaju više iskustva od nas kada su ovakve završnice u pitanju, imaju „dugu” klupu, ali daćemo sve od sebe da spremni dočekamo finalni turnir i da odigramo  kvalitetno”, objasnio je Bošković.