Bošković za “Dnevne novine” – Sa reprezentacijom moja karijera bi bila – savršena

0
1545

Internacionalci iz Crne Gore koji igraju širom svijeta spremaju se za finiš jesenjeg dijela sezone, ali je jasno da je Dragan Bošković svim našim fudbalerima postavio “domaći zadatak”.

Praktično je sigurno da niko neće imati takmičarsku godinu kakvu je iza sebe ostavio majstor fudbala iz Berana. Golovima i raznim individualnim dostignućima 31-godišnji ofanzivni vezista je dotakao zvjezdano nebo na Tajlandu, a u klubu Bangkok junajtedu je stekao status legende.

Sezona u dalekoj zemlji jugostične Azije je završena i nekadašnji kapiten Budućnosti nije mogao da sanja bolji učinak najbolji je strijelac “Thai” lige koju čini brojna brazilska kolonija igrača, Bangkok je završio na drugom mjestu, a jedino za čime može da žali je poraz u finalu Kupa (4:2) od Čiangraja…

“Kada se sve ukupno sagleda definitivno je ovo sezona karijere na individualnom nivou. Zaista sam prezadovoljan, ali isto tako, da budem iskren, izgubljeno finale Kupa je poremetilo dosta toga. Tako da ne mogu reći da je sezona bila baš uspješna kada gledam sa timske tačke gledišta”, javio nam se Bošković iz dalekog Tajlanda.

Još kao “desetka” Budućnosti, u šampionskoj sezoni 2011/12. gdje je uz Admira Adrovića, Nikolu Vukčevića i Srđana Radonjića bio glavna uzdanica “plavih”, Bošković je dokazao da je prevazišao crnogorski klupski fudbal. Otišao je na Tajland, promijenio sredinu, kulturu, došao u ligu koja je tada bila u ekspanziji i napravio pun pogodak.

“Nadanja i realnost često ne idu ruku pod ruku. U mom slučaju imao sam sreću da su se podudarili. Odgovara mi liga, način života i evo već pune četiri i po godine sve ide po planu”, poručio je 31-godišnji vezista koji je 2013. godine potpisao za Sapunbari, pa dvije godine kasnije pojačao Bangkok junajted.

Ne samo u Bangkoku, već na cijelom Tajlandu je Bošković stekao status prve zvijezde. Navijači, novinari, cijela javnost ga uvažava pojavljuje se u reklamama, časopisima, živi život superstara…

“Sve to prija i mogu reći da, u kontekstu fudbalske karijere, sam se ostvario. Mada, sve to prizemno doživljavam. Nijesam jedan od onih koji se uzdiže na prvi nagovještaj nekog uspjeha. Jednostavno, na Tajlandu uživam u fudbalu”, govori nam Bošković i oktriva dio planova kada je u pitanju i privatni život.

“Odgovara mi sredina, a i budućnost je na Tajlandu u svakom smislu atraktivna. Postoji vjerovatnoća da i nakon igračke karijere ostanem ovdje”.

Bošković je iz domaćeg prvenstva otišao kao jedan od njegovih najboljih aktera od osamostaljenje lige i države. Igranje u inostranstvu je samo potvrdilo nesporni kvalitet, a brojke na Tajlandu sve govore. Samo jednom, u prijateljskom meču protiv Islanda 2012. godine pod Goricom (2:1), je igrao za nacionalni tim, a nakon nekoliko fenomenalnih sezona stiče se utisak da je zaslužio i više prostora u taboru “hrabrih sokolova”.

“Nedostajalo je još par utakmica u nacionalnom timu, pa da to bude savšrena karijera. Žalim što nijesam dobijao poziv, jer je to prelijep osjećaj i san svakog igrača. Sa druge strane i ne žalim zato što reprezentacija ima odlične momke, veliki potencijal i već su na pravom putu”, skroman je Bošković koji za kraj poručuje.

“Imam još godinu dana ugovora sa Bangkokom, ali postoji velika šansa da ču promijeniti klub, a možda i sredinu. Vidjećemo u narednom periodu”.