Borozan ponovo odbio dres reprezentacije

0
3281

Rukometaš Vuko Borozan, saznaje Arena, neće biti na širem spisku selektora Zorana Roganovića za predstojeća dva kvalifikaciona meča reprezentacije Crne Gore – protiv Farskih Ostrva 24. oktobra i Ukrajine u gostima četiri dana kasnije. 

Sa lijevim bekom Vardara obavljeni su razgovori oko predstojećih obaveza kada mu je predočena velika uloga, kao igraču ekstra klase, u nacionalnom timu. Ali…

Borozanov odgovor bio je negativan. Član skopskog Vardara neće doći na okupljanje zakazano 21. oktobra u Podgorici.

Na ovaj način stavljena je tačka na možda i jedno od ključnih pitanja od kada je selektor Zoran Roganović preuzeo brigu o ,,lavovima“. Kakav će biti dalji razvoj situacije sa Borozanom, pokazaće vrijeme.

Ovo nije prvi put da bombarder sa Cetinja okrene leđa nacionalnom timu. On je 23. marta 2017. godine obavijestio predsjednika RSCG da više neće nastupati za rukometnu reprezentaciju Crne Gore, jer ima više ponuda drugih nacionalnih selekcija, o čemu je javnost obaviještena saopštenjem Rukometnog saveza.

Ubrzo nakon toga se oglasio rukometaš – otvorenim pismom odlučio je da razjasni situaciju oko objavljivanja saopštenja Rukometnog saveza.

– Nije istina da sam prihvatio bilo čiju ponudu da igram za drugu nacionalnu selekciju, kao što nije istina da sam na bilo koji način obavijestio RSCG da imam namjeru da promijenim nacionalni dres. Istina je da sam sve takve ponude bez dileme odbio, kako bih uvijek i u svakom trenutku, kada mi to zdravlje dozvoli, bio na raspolaganju Crnoj Gori. Vuko Borozan, kao i do sada, sa emocijom, kao i do sada, sa ljubavlju koja nema granice, igraće za svoju Crnu Goru. Jer, Vuko Borozan, njegovi preci i njegova familija druge domovine nemaju, niti je traže. Dakle – Crna Gora, nema druge!

Borozan je demantovao tada da je pregovarao sa Katarom:

– Zvali su me da porazgovaram sa njima, da mi pokažu u kakvim uslovima oni rade! Nije bilo nikakve druge priče.

Najave da će Vuko zamijeniti nacionalni dres nijesu se ostvarile. Imao je želju da nastupa za nacionalni tim na EP prošle godine, ali zbog saobraćajnog udesa i oporavka nakon nezgode nije mogao da pomogne ,,lavovima“. Što je sada u pitanju?

(Opširnije u današnjoj Areni)