Borozan i Lipovina: Ne osvrćemo se na ono što je bilo, lijepo je što smo opet tu

0
1608
Lipovina - Borozan

Ratne sjekire su zakopane.

Vuko Borozan i Vladan Lipovina odazvali su se pozivu selektora Dragana Đukića, zaboravili na skorašnje nesuglasice i teške tonove, i pridružili se rukometnoj reprezentaciji u akciji kodnog imena “Slovačka”.

Ne bih se vraćao na nešto što se desilo” – kazao je Borozan po dolasku u podgorički hotel “Verde”.

“Idemo dalje. Kao i uvijek, osjećaj je super kada se dođe na pripreme reprezentacije. Divna atomosfera, nema razloga da takva ne bude.”

Sa reprezentativnim saigračem je saglasan i Lipovina.

“Lijepo je kada se okupimo i kada smo ponovo zajedno.”

Nakon poraza na gostovanju Švedskoj i remija sa Rusijom u Baru, “lavove” u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo čekaju dva duela sa Slovačkom.

Borozan i Lipovina još su bili juniori kada su se dvije reprezentacije u oktobru 2010. i junu 2011. srele tokom filtera za šampionat Starog kontinenta – Slovaci su u oba navrata bili ubjedljivi (35:25 i 36:21).

Ti ishodi ne opterećuju bekove crnogorskog tima.

“Mislim da imamo velike šanse da pobijedimo u oba meča i plasiramo se na prvenstvo. Idemo na dva trijumfa” – najavljuje Borozan.

“Biće veoma teške utakmice” – nadovezuje se Lipovina. “Nemamo puno vremena za pripremu, ali kako nama, tako i njima. Moramo da ih dobijemo ako mislimo da prođemo na prvenstvo.”

Prvi meč sa Slovacima igra se u srijedu u Hlohovecu (18.30). Novi duel na programu je naredne subote u Bijelom Polju (20).