Borba za Euroligu kreće 14. aprila

0
468

Završen je regularni dio ABA lige, sada kreće ono glavno, borba za finale i plasman u Euroligu. Crvena zvezda je sa učinkom 24-2 završila prva na tabeli, Budućnost je druga sa 19-7, dok je Cedevita, zahvaljujući boljem učinku u međusobnim duelima, završila kao treća, ispred Partizana.

Dakle, za plasma u finale plej-ofa, a za to je potrebno upisati tri pobjede, boriće se Budućnost – Cedevita, odnosno Zvezda – Partizan. U Euroligu će proći jedino finalisti ABA lige, bez obzira na plasman u ligaškom dijelu sezone.

Polufinalna serija kreće 14. i 15. aprila kada će domaćini oba puta biti Zvezda i Budućnost. Partizan i Cedevita će biti domaćini 18. aprila, a ukoliko poslije ta tri meča ne bude bilo poznato ko ide u Euroligu, ujedno i u finale ABA lige, igraće se četvrta, a možda i peta utakmica.

Domaćini četvrte u tom slučaju bili bi opet Partizan i Cedevita, i to 19. aprila, dakle dan poslije prethodnog duela, a ako bude morala da se igra i “majstorica”, njen domaćini će 22. aprila biti Crvena zvezda i Budućnost.

U posljednjih pet duela Budućnosti i Cedevite, hrvatski tim ima četiri pobjede naspram jedne podgoričkog tima. Ove sezone Cedevita je slavila oba puta, i oba puta identičnim rezultatom 80:70. Budućnost je posljednji put savladala Cedevitu decembra 2013. godine u Podgorici 64:60.

Isti sistem, “2-2-1”, biće primijenjen i u finalu ABA lige, za koje su rezervisani termini 25, 26. i 29. aprila, a po potrebi i 30. april i 2. maj.

 

 

Portal Analitika; foto: kk budućnost