Bokan za SK: Čuda su moguća, zar ne?

0
197
Tatjana Bokan (foto Miki Bijedić)

Odbojkašice Crne Gore stigle su u Zaporožje, gdje će u subotu (16 časova) pokušati da naprave čudo, pobijede Ukrajinu i u posljednjem trenutku izbore plasman na Evropsko prvenstvo, prvo u istoriji svoje zemlje.

Crnogorke očekuje pakleno težak posao. Ukrajina je objektivno kvalitetnija ekipa, koja je slavila i u Crnoj Gori. u 2. kolu, sa maksimalnih 3:0. Pored toga, odbojkašice su u Zaporožje krenule bez jedne od svojih najboljih igračica, Ksenije Ivanović.

Čuda se dešavaju, zar ne?, pita nas Tatjana Bokan, prva zvijezda crnogorskog tima. Zato je sport zanimljiv, zato ga ljudi toliko i vole. U podmlađenom sastavu idemo na megdan rivalu, koji slovi za velikog favorita i koji nas je ubedljivo pobedio u Baru. Ali, bijelu zastavu nismo ponijeli. Odlučne smo u namjeri da se borimo od prvog do posljednjeg minuta. Nastojaćemo da nametnemo stil igre koji nam odgovara, da velikom borbenošću za svaku loptu nadoknadimo manjak kvaliteta i da osvojimo jedan set. A onda, sve je moguće.

Za razliku od odbojkaša, koji u subotu igraju protiv Slovačke u Nitri i koji čak i u slučaju neuspjeha, imaju priliku da izbore plasman na šampionat Evrope pobedom nad Moldavijom u Budvi 9. januara, za odbojkašice duel sa Ukrajinom nosi prefiks „biti il’ ne biti”.

U slučaju poraza, na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta će pored Grčke ići i Ukrajina.