Bokan preskače kvalifikacije i Evropsku ligu

0
897

Tatjana Bokan, najbolja crnogorska odbojkašica i jedna od ponajboljih u Evropi, preskočiće ovogodišnje akcije reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu.

“Razgovarala sam sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Cvetkom Pajkovićem i obavijestila ga da ću zbog privatnih razloga preskočiti reprezentativne obaveze. Za svaku narednu sam tu. Našli smo zajednički jezik, dogovorili se, jer je bolje da od naredne godine, kada počinju kvalifikacije za EP, a 24 reprezentacije idu dalje, budem odmorna i spremna. Upravo u kvalifikacijama za EP vidimo šansu”, izjavila je Bokan.

Crnogorska reprezentativka prije desetak dana se vratila iz Bakua, gdje je četiri mjeseca igrala za Azerejl. Nije zadovoljna.

“Iskreno nijesam prezadovoljna zbog načina na koji se tamo radi, nijesu profesionalci u odnosu na ekipe za koje sam igrala. Nije mi se svidjelo što nijesu bili zadovoljni zbog realnog poraza od Fenera u Ligi šampiona, gdje smo završili kao drugi. Na kraju ni sa tim nijesu bili zadovoljni. A domaće prvenstvo bilo je presmiješno. Do kraja se nije znalo ko je prvi, a ko drugi. Imali smo više bodova od Telekoma, ali do posljednjeg momenta čekala odluka kome će titula. Prvi put u karijeri sam to doživjela. Inače, utakmicu protiv Telekoma igrala sam pod povredom. Rekli su mi da moram da igram, jer je to najhitnija utakmica u kojoj nas pobjeda vodi do titule. Gubili smo sa 2:0, u trećem setu 15:11, ali smo uspjele da okrenemo, srećna sami zbog toga što sam osvojila 27 poena. Moram još da kažem da sam iznenađena, kako ništa do sada nijesu naučili, a imali su strašne igračice, mnogo bolje i skuplje od ove godine.”

Dobro će razmisliti oko naredne destinacije. Punuda ima, ništa novo, a ona ne žuri. Grešku neće napraviti.

“Poslije Japana i Indonezije iz privatnih razloga odlučila sam da napravim pauzu. Propustila sam dio sezone, a onda sam prihvatila ponudu iz Bakua. Svidjelo mi se što je Ksenija Ivanović bila tamo, a u mojoj ekipi igračica iz Srbije Danica Radenković. Privuklo me i to, računala sam da ću imati društvo ono što mi je falilo u Japanu i Indoneziji. Ali, nažalost, moj klub nijesu vodili stručnjaci kao kod Ksenije, gdje je svaka od igračica imala volju da dolazi na treninge. Sve u svemu, ovo je bila najkraća i najgora sezona.”

Vrijeme je za pauzu, odmor, druženje sa najmilijima, ali će, naravno, biti uz „crvene”, koje sredinom maja počinju sa pripremama.

“Izuzetno sam srećna zbog Marije Milović koja ima sjajnu sezonu u Francuskoj, čekaju je mečevi četvrtfinala, želim joj da sa svojim klubom dođe do polufinala. Elza Hadžisalihović sigurno može bolje od druge francuske lige. Nikoleta Perović i Ana Otašević, nažalost, imale su neke kikseve koje nijesu trebale da imaju sa svojom ekipom u Rumuniji, a do tada su gurale odlično…”, kazala je Tatjana Bokan.