Bojan Strugar potpisao za grčki Aiginio

0
451

Nakon polusezone u Rumuniji i sezone u Italiji, Grčka je nova  destinacija za Bojana Strugara – crnogorski odbojkaški reprezentativac potpisao je jednogodišnji ugovor sa Aiginiom, povratnikom u grčku elitu.

“Imao sam nekoliko ponuda tokom ljeta, ali sam na kraju izabrao i odlučio se za Grčku, jer je liga jaka i dosta praćena, i što je najvažnije, dobiću šansu da svoj talenat prenesem i pokažem na terenu, jer ljudi iz kluba očekuju dosta od mene”, kaže Strugar za „Vijesti”.

Strugar je prošlu sezonu proveo u italijanskoj A1 ligi, jednoj od najjačih na svijetu, igrajući za Latinu. Imao je važeći ugovor na još dvije godine, ali…

“Rastanak je došao niotkuda, jer sam nakon završene sezone obavio razgovor sa ljudima iz kluba i dobio zvaničnu potvrdu da i sljedeće sezone ostajem njihov član, ali su se stvari preko noći promijenile. Javljeno mi je da zbog viška stranaca imaju problema sa vizama i registracijama igrača, jer u Italiji pravilo da klub može da ima najviše četiri stranca van Evropske unije. To znači da sam mogao biti njihov član i trenirati, ali ne bih bio registrovan za utakmice što mi, naravno, nije odgovoralo, pa smo sporazumno raskinuli ugovor, jer je meni u ovom trenutku najvažnije da igram”, nastavlja talentovani 22-godišnji ljevoruki korektor.

Bez obzira na neočekivan rastanak, Strugar ima samo pozitivne utiske.

“Godina koju sam proveo u Latini sigurno će mi mnogo značiti za dalju karijeru, jer sam imao priliku da treniram i igram protiv igrača svjetske klase. Hvala Latini na ukazanom povjerenju i želim im uspješnu sezonu”.

S obzirom na tek izboren povratak u prvu ligu, Aiginio ima razumne ambicije u predstojećoj sezoni.

“Primarni cilj za ovu sezonu je, svakako, opstanak u društvu najboljih. Sve preko toga sigurno bi bio veliki uspjeh. Ekipa za ovu sezonu je sastavljena od starijih i mlađih igrača. Osim mene, klub je angažovao još petoricu igrača, od čega je jedan stranac. Nadam se, uz dobar rad i zalaganje svih igrača, da možemo da imamo dobru i uspješnu sezonu”.

U Aiginiju je u sezoni 2012/2013 igrao naš reprezentativni tehničar Simo Dabović…

“Razgovarao sam sa Simom o tom klubu, imao je riječi hvale za sva zbivanja u klubu i van njega, pa se u najmanju ruku nadam da me čeka slična situacija”, istakao je Strugar, koji je karijeru počeo u Budućnosti, a prije Latine je igrao za rumunski Pjatra Njamc.

Mislim da imamo realne šanse da se plasiramo na naredno EP

Strugar je ovog ljeta prošao kompletne pripreme seniorske reprezentacije, a pod vođstvom Veljka Bašića je dočekao i debi u dresu “crvenih”, na meču protiv Tunisa u Svjetskoj ligi…

“Zadovoljan sam radom i mislim da sam svojim zalaganjem opravdao poziv. Nadam se da ću u narednom periodu dobijati više sansi za igranje”, rekao je Strugar i dodao da o selektoru Bašiću ima visoko mišljenje.

Mladi korektor ističe da je reprezentacija mogla više i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i u Svjetskoj ligi.

“Ali, nije bilo previše vremena za pripreme. Međutim, sigurno je da smo napravili dobru podlogu za ono što nas čeka naredne godine, a to je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. S obzirom na to da je broj učesnika EP sa 16 proširen na 24, mislim da imamo realne šanse da se plasiramo i napravimo najveći uspjeh za crnogorsku odbojku”, zaključio je Strugar.