BOJAN PRELEVIĆ: Talentom ,,kupio” inostrane fudbalske skaute

0
677

Bojan Prelević ima devet godina, već ste i na našem portalu mogli čitati o njemu, i već je ime za koje su čuli fudbalski skauti jedne renomirane akademije iz inostranstva, koji su pratili njegovo umijeće na terenu, i donijeli odluku da ga pozovu da svoj talenat uobliči u njihovim stručnim školama.  On će, kako je kazao za MNE magazin, vjerovatno taj poziv i prihvatiti.

Uporedo sa uspjesima u sportu Bojan postiže i  odlične rezultate u školi. On je  učenik trećeg razreda OŠ  ,,Štampar Makarije” u Podgorici koju je i predstavljao na konkursu za naj osnovce 2014. i postao jedan od deset  najtalentovanijih učenika iz oblasti sporta, nauke i umjetnosti.

Ipak, njegova velika ljubav je fudbal. Kaže da želi jednog dana da zaigra na najvećim fudbalskim terenima današnjice.  Ako se po jutru dan poznaje, velike su šanse da se njegove želje i ostvare. Prepoznat je od strane svih trenera, učesnika lige i medija kao ekstra talenat. Proglašen je za najboljeg igrača Montenegro Đetić kupa, a za svoj klub ,, Kalco” do sada je postigao  265 golova.

Potvrda svega toga su dvije sezone i razna takmičenja na kojima sam nastupao i sa svakog donio trofej. U avgustu 2013. boravio sam u kampu ,,Rome” gdje sam dobio velike pohvale i poziv da, kad ,,Roma” otvori akademiju u Crnoj Gori,  postanem njen član- rekao je Prelević.

U martu 2013.  godine mladi fudbaler ostvario je svoj san i otišao da trenira sa starijom generacijom  u najjačoj školi fudbala koju drži fudbalski klub ,,Partizan”.

-Pohvale da sam veliki potencijal dobio sam nedavno u Baru gdje je bio novi kamp “Partizana”. Po njihovim riječima opravdao sam epitet najboljeg igrača generacije 2006. godine– ispričao je talentovani dječak.

Dodaje da obožava ,,Juventus”, ,,Budućnost” i ,,Partizan”, voli svoje trenere, drugare iz kluba i škole, trenere, porodicu, sve učesnike Đetić lige koju obožva.

Uzor mi je Kristijano Ronaldo, nedavno sam se ošišao kao on, sada imamo istu frizuru. Siguran sam da će mi on biti trener u nekom velikom klubu u kojem budem igrao kad porastem – zaključio je Bojan Prelević.

 

 

 

 

MNEMAGAZIN.ME