Bojan Dubljević: Za mene je ovo kao najveći trofej i radost na svijetu

0
371
Foto: Valencia Basket Club

Crnogorski centar Bojan Dubljević je najveći igrač u istoriji Evrokupa, ne samo zbog statističkog učinka i niza rekorda. Već i zbog dvije titule, 2014. i ove godine, uz koje ima i izgubljeno finale takmičenja 2017. godine.

U majstorici finala protiv Albe bio je meč-viner sa 18 poena i osam skokova.

“Za mene je ovo kao najveći trofej i radost na svijetu. Poklonili smo ga najboljim navijačima na svijetu. Na kraju meča košarkaška Evropa vidjela je posebnu scenu, gdje naši navijači aplaudiraju košarkašima Albe. To je zato što Njemci imaju zaista sjajan tim. Finale je bilo na izuzetnom nivou, za evropsku elitu”, rekao je Dubljević.

Za titulu je, prema njegovom mišljenju, bila ključna sinergija tima, kluba i grada.

“Naša energija, kao grupe, je rasla kako je sezona odmicala. Na kraju, u majstorici, smo svi bili kao jedan, mi na terenu i narod Valensije na tribinama. Zato sam posebno ponosan, na ekipu, naše trenere koji su nam mnogo pomogli tokom sezone i navijače”, rekao je Bojan.

U majstorici je Valensija gubila 11:0, pa 14:4, i ipak slavila i to ubjedljivo. Bilo kakve neizvjesnosti nije bilo u posljednjoj četvrtini.

“Sveli smo dominantan napadački tim Albe na samo 63 poena i to mnogo govori. Svi smo žestoko radili u istom smjeru i ka istom cilju da bi na kraju imali veliku prednost i prijatnu završnicu. Nijesmo se opuštali”, rekao je Dubljević.

Foto: Valencia Basket Club

Valensiju čeka Evroliga naredne sezone. Evrokup je osvojila pred svojim navijačima i već sada, polovinom aprila, može se reći da je sezona uspješna. Dubljević, sada je jasno, ne planira da ide iz kluba u kojem je od 2012. godine.

“Prvo da se borimo u šampionatu Španije, pružimo sve što možemo, pa ćemo onda pričati o Evroligi. Još jedan veliki trofej je u igri za nas ove sezone i imamo tu što da kažemo”, zaključio je Bojan Dubljević.