Bojan Dubljević dobitnik Nagrade oslobođenja Nikšića

0
269
Foto: KSCG

Košarkaš Bojan Dubljević i biznismen Ranko Jovović dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića, odlučeno je većinim glasova žirija. 

Dubljević je nagrađen za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, a Jovović za najviše zasluge i postignute rezultate u oblasti privrede i ukupnog razvoja opštine Nikšić.

Bojan Dubljević, crnogorski košarkaš, svoju karijeru počeo u Ibonu i Lovćenu, pre nego što je 2010. zaigrao za Budućnost. Sa njima je proveo dve sezone i stekao afirmaciju. U sezoni 2011/12. uvršten je u drugi idealni tim Evrokupa. Od juna 2012. Igra za špansku Valensiju sa kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu zvezde u usponu Evrokupa. Dobrim partijama u sezoni Evrokupa 2013/14. ponovo je osvojio nagradu za zvezdu u usponu, postavši tako prvi igrač koji je osvojio ovo priznanje dva puta.

Proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala Prvenstva Španije.

Ranko Jovović, osnivač i izvršni direktor kompanije Comp Comerc dobitnik je najvišeg priznanja „Najmenadžer“  za izuzetna poslovna dostignuća na tradicionalnoj manifestaciji Izbor menadžera godine jugoistočne i srednje Evrope, dok je firma Comp Comerc doo proglašena „Najkompanijom“ od strane Nezavisne agencije, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager.

Njima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici koja će se održati 18.septembra, na Dan opštine Nikšić.