Boban Krušić: Da bi čovjek nešto postigao bitno je da ima cilj

0
668

Boban Krušić je jedan od najtalentovanijih i najkvalitetnijih crnogorskih kik boksera trenutno.

Višestruki je prvak Crne Gore u više disciplina, a nastupa i na profesionalnom planu pa je odmjeravao snage s gotovo svim najboljim regionalnim borcima u svojoj kategoriji. Na Prvenstvu Balkana je osvoji drugo mjesto, treće na Evropskom Kupu, a postao je i viceprvak svijeta u Italiji na Svjetskom amaterskom prvenstvu (WKA) gdje je imao tri borbe.

Kik boksom sam počeo da se bavim sasvim slučajno. Mlađi brat je trenirao karate i u sklopu gyma gdje je trenirao održavali su se treninzi kik boksa i aikida. Počeo sam prvo sa aikidom, a kasnije sam probao i par treninga kik boksa i vidio da je to ono što želim i što mi odgovara. Trenirao sam tri godine u Nikšiću, s tim što sam promijenio dva kluba. Kasnije sam napravio pauzu od pola godine i tada sam stupio u kontakt sa sadašnjim trenerom Srđanom Jokićem. Vidjeli smo se u decembru 2010. godine i 1. februara 2011. smo počeli sa treningom. Tada je krenulo pravo upoznavanje kik boksa i suštine tog sporta. Za Go Gym (DOK) sam odradio preko 50 mečeva“, kaže mladi borac Boban Krušić.

Boban je bio viceprvak svijeta i Balkana kao i državni prvak nekoliko puta. Osvajao je domaća i međunarodna takmičenja u više navrata. Odradio je osam profi mečeva od kojih su mu šest pobjeda i dva poraza.

Nastupao sam za najbolje promocije u ovom dijelu Evrope: FFC, Super kombat, AFC, kao i NO LIMIT koji je u vlasništvu Dževada Poturka čovjeka koji ima velike zasluge za ovo što sam do sada postigao, jer nesebično dijeli svoje znanje sa mojim trenerom i sa mnom“, dodaje Boban.

Da bi čovjek nešto postigao bitno je da ima cilj, smatra Boban, a njegov cilj je osvajanje pojasa prvaka svijeta kao i nastupanje na najboljim organizacijama kao sto su Glory i Super Kombat.

Za trening i sport potrebna su velika odricanja, postajete vojnik koji izvršava komande i ide ka onome što je zacrtao. Pozivam i ohrabrujem posebno mlade ljude da počnu da treniraju kick boxing bez predrasuda, da upoznaju pravu ljepotu ovog sporta bilo profesionalno ili rekreativno. Da se uvjere da su povrede minimalne i skoro da ih nema, a kao rezultat treninga dobijaju sportski i takmičarski duh i zdravo tijelo. Pozivam ih da dođu kod nas u gym i treniraju sa nama, sa ekipom koja u svojim redovima ima prvake i viceprvake svijeta u kik boksu“, poručuje Boban.

Boban ima nesebičnu podršku svoje porodice, prijatelja i svojih trenera.

Tu su i ljudi koji mi pomažu u svemu tome, da budem ono sto želim: trener Srđan Jokić, koji me svemu naučio i pokazao mi pravu ljepotu ovoga sporta; kondicioni trener, Ivan Božović, koji me svaki put dobro spremi da mogu da odradim odličan i kvalitetan meč i naravno pobijedim; Dževad Poturak, koji pomaže meni i mom gymu u savršavanju i treningu; GO GYM, moja druga kuća, gdje radim i treniram; kao i direktor Gyma, Miroslav Jovanović koji nam je VELIKA podrška u cjelokupnom procesu priprema i mečeva; moji sponzori i najbolja sportska prehrana, Ultimate Nutrition, koja se brine o mojoj ishrani i sportskoj suplementaciji“, kaže Boban.

 

 

 

 

 

CDM