Bitighajm prvi protivnik Budućnosti u Ligi šampiona (Subota – 19 sati)

0
335
Foto - Dejan Starčević

Rukometašice Budućnosti u subotu (19 sati) otvaraju novu sezonu u Ligi šampiona – izabranice Dragana Adžića u prvom kolu grupe D, u Sportskom centru ”Morača” dočekuju njemački Bitighajm. Biće to premijerni meč dvostrukih šampionki Evrope u 22. sezoni u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu u koju ulaze bez nosilaca igre iz prethodnih sezona i sa mladim sastavom započinju novu epohu u istoriji najvećeg crnogorskog sportskog brenda.

U novu sezonu Lige šampiona, Budućnost ulazi bez nosilaca igre iz prethodnih sezona – Kristine Neagu, Katarine Bulatović, Dragane Cvijić, Neli Irman i Kinge Ahruk, a kao pojačanje, iz rumunskog Kluža stigla je Kristina Laslo. Prvom timu priključene su juniorke Tatjana Brnović, Branka Konatar, Milica Čarapić i Enisa Đoković.

Predvodnik nove generacije Budućnosti biće kapiten Milena Raičević, koja je bila u timu koji je osvojio trofeje Lige šampiona 2012. i 2015. godine.

Ova sezona će biti teška zbog činjenice da smo potpuno promijenili tim. U ovom trenutku razmišljamo samo o primarnom cilju, a to je plasman u glavnu rundu. Igramo protiv jakih protvnika u grupi. Mec je bio ozbiljan kandidat za plasman na finalni turnir prošle sezone, Bitighajm želi plasman u glavnu rundu, a i Vajpers je ozbiljan tim koji u svojim redovima ima neke od najboljih igračica iz norveške reprezentacijekazala je kapiten Milena Raičević, u izjavi za zvanični sajt EHF Lige šampiona.

Oslonac mladog tima trebalo bi da čini i odlični golmanski tandem Darli Zokebi de Paula – Marta Batinović, dok je Đurđina Jauković u prošloj sezoni pokazala da je predvodnik nove generacije crnogorskog rukometa, pa se u predstojećoj od nje očekuje da ponovo potvrdi svoj potencijal i na najvećoj sceni.

Mnogo se očekuje i od Kristine Laslo, koju rumunski mediji i rukometna javnost vide kao nasljednicu Kristine Neagu, koja je četiri sezone nosila dres Budućnosti i osvojila trofej Lige šampiona prije dvije godine.

Budućnost je od 1998. godine plasman među četiri najbolja tima u Evropi izborila 11 puta, po čemu je rekorder u elitnom takmičenju, a uz Vardar je jedini tim koji je igrao na svim finalnim turnirima Lige šampiona, čiji domaćin je  prethodne četiri godine bila Budimpešta.

Utakmica Budućnost – Bitighajm igra se u subotu u 19 sati u Sportskom centru ”Morača’.

U drugom meču grupe D, u nedjelju se sastaju Mec i Vajpers.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirana tima iz grupe.