Biseri CG košarke otišli u Španiju: Vukčević u Real, Kljajić u Gran Kanariju!

0
738
Stefan i Zoran Vukčević

Godine uspješnog rada Košarkaškog kluba Plej-of iz Podgorice krunisane su ovog ljeta, kada su dva bisera iz radionice Zorana Vukčevića potpisala za španske velikane.

Stefan Vukčević, Zoranov sin koji je rođen iste godine kada je otvoren Plej-of (2003), direktno iz matičnog kluba je prešao u najuspješniji sportski kolektiv na svijetu – Real Madrid.

Ovaj 203 centimetara visoki 13-godišnji biser je zakoračio krupnim koracima ka košarkaškim visinama, a dosadašnji rad i odricanja je krunisao na najbolji mogući način, jer će košarkaški razvoj nastaviti u akademiji kraljevskog kluba.

Real Madrid je poznat kao klub koji ulaže mnogo u rad sa mlađim kategorijama, a poziv takvog giganta je potvrda velikog talenta dječaka iz Podgorice, ali i kvaliteta rada u matičnom klubu.

Uz košarkaški razvoj, Real će Stefanu obezbijediti i nastavak školovanja na vrhunskom nivou, imajući u vidu da je pomenuti segment razvoja svojih članova podjednako bitan u porodici “kraljevskog kluba”.

Dakle, Stefan je već na startu svoje karijere dobio priliku kakvu sanjaju svi na svijetu koji se bave košarkom, a na njemu je da priliku objeručke prihvati i razvije se u sjajnog igrača u skladu sa trenutnim potencijalom i prognozama stručnjaka.

Još jedan biser Plej-ofa i crnogorske košarke, Jovan Kljajić, takođe će nastaviti da se razvija u Španiji, tačnije na Kanarskim ostrvima, jer je potpisao za Gran Kanariju, jedan od najorganizovanijih klubova u ACB ligi, koji je prethodnog vikenda osvojio Superkup.

jovan-kljajic
Jovan Kljajić / Foto: FIBA

Jovan je košarkaškoj javnosti već duže vrijeme poznat kao jedan od najperspektivnijih igrača u svom uzrastu u Evropi, a od velikog broja zainteresovanih klubova, Gran Kanarija je na Jovana ostavila nabolji utisak i zaslužila potpis mladog Podgoričanina.

Ovaj dječak koji je prije nekoliko dana napunio 15 godina je, otkako je član Plej-ofa, postizao sjajne rezultate i na klupskom i na reprezentativnom nivou.

Uz mnoštvo ekipnih i individualnih medalja i priznanja došlo je i interesovanje renomiranih evropskih klubova, ali i srednjih škola iz Sjedinjenih Američkih Država, pa je pred Jovanom, njegovom porodicom i Plej-ofom bila teška odluka.

Izbor je pao na Gran Kanariju, kao jedan od klubova koji najviše ulažu u razvoj mladih igrača u Evropi.

Imajući u vidu sjajan rad u klubu i nastojanja da svojim članovima obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad, vjerujemo da će Plej-of ovakav podvig ponoviti jako brzo i da će ubrzo još neko od naših članova obući dres velikih evropskih klubova. Ova lijepa priča je još jedna poruka mladima da je uz pravi odnos i zalaganje, i pored otežanih uslova u kojima funkcioniše naš sport, moguće u jednom koraku dotaći velike visine”, kažu iz kluba.

Plej-of je osnovan 2003. godine. U klubu svakodnevno trenira oko 90 dječaka raznih uzrasta (od 8 do 18 godina). Za kratko vrijeme postojanja, takmičarske selekcije su postigle značajne uspjehe u Ligi mladih Crne Gore.

Pionirske selekcije su tri puta bile prvaci države (2011, 2012. i 2015. godine). Juniorska selekcija je ove godine otišla za stepenik više u odnosu na prethodnu i osvojila 3. mjesto u državi.

Plej-of je redovan učesnik superlige i završnih turnira pionirske, kadetske i juniorske lige Crne Gore, što govori o kontinuitetu odličnih rezultata.

Po uspješnosti i rezultatima u takmičenjima u mlađim kategorijama se istakao, poslije neprikosnovene Budućnosti, kao jedan od najuspješnijih klubova, a iznjedrio je i nekoliko reprezentativaca Crne Gore.