Bertomeu: Nemamo namjeru da ABA ligi damo drugo mjesto

0
370

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da se i dalje neće mijenjati praksa da samo šampion ABA lige bude jedini predstavnik regiona u elitnom društvu.

Kao što je već poznato, Evroliga će naredne sezone imati 18 učesnika – čast Jadrana braniće Crvena zvezda, dok se specijalnim pozivnicama nadaju Budućnost Voli i Partizan.

Iskreno, mislim da Jadranska liga neće dobiti drugo evroligaško mjesto. Teško je odrediti koji klub ima stabilnu strukturu i najbolji potencijal za dalji rast i napredak, jer su klubovi u ABA ligi često u usponima i padovima. Nemamo trenutnu namjeru da ABA ligi damo drugo mjesto“, kazao je Bertomeu na radnom doručku sa predstavnicima sedme sile, koji se tradicionalno održava na završnom turniru elitnog takmičenja.

Bertomeu je komentarisao i probleme u grčkoj košarci, pošto Olimpijakos ima želju da istupi iz tamošnje lige i u narednom periodu igra u ABA šampionatu.

Za nas je situacija jasna. Nemamo uticaj na nacionalna prvenstva i ne vjerujem da će bilo kakav rasplet u Grčkoj uticati na Evroligu. Jako nam je teško da shvatimo šta se stvarno dešava tamo, zato nismo ni u poziciji da pomognemo u rješavanju problema. Nadam se da će se, za dobrobit košarke, sve završiti kako treba. U svakom slučaju, nećemo se voditi evroligaškim regulativama ako Olimpijakos ode iz grčke lige, jer je situacija potpuno drugačija od onoga što stoji u pravilniku“, poručio je Bertomeu.