Berane i Rukometni savez za jačanje rukometa

0
261

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić ugostio je Zorana Radojičića, predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, Emira Bešliju, generalnog sekretara RSCG Dobrislava Vujovića, predsjednika Udruženja rukometnih trenera.

“Povod posjete bio je vraćanje beranskog rukometa na mjesto koje mu pripada, kao i buduća saradnja Rukometnog saveza Crne Gore i Opštine Berane“, saopšteno je iz beranske opštine.

Predsjednik Saveza Zoran Radojičić upoznao je predsjednika o trenutnim aktivnostima Saveza, koje najvećim dijelom proističu iz nedavno donešenog dokumenta Saveza “Strategija razvoja rukometa u Crnoj Gori 2016-2024”.

“Cilj Saveza je da kroz projekte, ali i na druge načine, edukuje sportske radnike u rukometu, mlade igrače, kao i djecu koja vole ovaj sport. Od velikog značaja za rukometnu reprezentaciju i rukomet uopšte predstavlja stvaranje rukometnih centara u Beranama, Nikšiću i Pljevljima”, kazao je Radojičić.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić zahvalio je predstavnicima Saveza na posjeti, podržao ideju o vraćanju beranskog rukometa na mjesto koje mu pripada.

On je naglasio da će se otvaranjem nove sportske dvorane beranski sport, pa tako i rukomet, brže i jače razvijati.

“Opština Berane pružiće punu podršku Savezu, u cilju razvoja rukometa, stvaranja mladih igrača, koji će predstavljati jak potencijal za sastav reprezentacije”, rekao je Šćekić.

Sekretar Zoran Jojić upoznao je predstavnike Saveza o trenutnoj situaciji sa rukometnim klubovima u Beranama, kao i o akcijama koje Opština u saradnji sa školama sprovodi na razvoju školskog sporta.