Bećo ponovo na Vembliju: Znamo kakvu istoriju imaju Englezi…

0
106
Foto: FSCG

Crnogorska reprezentacija treći put će istrčati na Vembli.

Prošla su zlatna i srećna vremena, kada je dolazak u hram fudbala bio ne samo čast, već i prilika da se ostvari rezultat, da se Engleska iznenadi.

Dogodilo se to 2010. godine (0:0), tri godine kasnije “gordi Albion” je bio bolji (4:1), ali je Crna Gora i tada u London došla kao kandidat za odlazak na veliko takmičenje.

Sada dolazi kao veliki autsajder, sa svega tri boda u grupi, praktično bez nade…

“Žao mi je što nismo u poziciji kao na prethodne dvije utakmice, ali moramo da odigramo sa istim motivom, da se ponašamo kao grupa, da budemo ponosni na sebe, a navijači na nas, na ono što smo pružili, kakav god bio rezultat”, kazao je Fatos Bećiraj, koji je bio akter i prethodna dva duela na “Vembliju”.

Sjutrašnji meč je poseban za Englesku, hiljaditi…

“Srećan sam sto sam na ovom stadionu ponovo, znamo kakvu istoriju imaju Englezi i svakom je san da igra ovdje što više puta”, rekao je Bećiraj.

Engleske novinare je, naravno, zanimao sukob Sterling – Gomes i odluka Sautgejta da as Mančester sitija ne bude u timu.

“Čuli smo za incident, ali ne obaziremo se na njihove probleme, gledamo samo naš tim. Pokušali da se pripremimo najbolje moguće za ovu utakmicu. Sterling je, bez sumnje, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, ali ne mislimo na to što ga nema”, kazao je Bećiraj.