Bećiraj stigao u Mehelen, trener kluba: Ne mogu da vjerujem da smo ga doveli

0
2115

Fatos Bećiraj stigao je sinoć u Mehelen, gradić od 85 hiljada stanovnika, u klub koji je 80-ih godina prošlog vijeka bio šampion Belgije i osvajač evropskog trofeja, a ove sezone kandidat za ispadanje iz prve lige.

Crnogorski reprezentativac došao je da ga spasi…

Ne mogu da vjerujem da smo doveli takvog igrača“, rekao je trener Mehelena Aleksandar Janković.

“On je agresivan napadač, jak, snažan, veliki radnik, koji mnogo trči. Ima iskustvo, daje golove i inteligentan je taktički. Fantastično je što će biti sa nama”.

Bećiraj je juče zvanično raskinuo ugovor sa Dinamom iz Moskve, gdje je igrao dvije godine. Sa Mehelenom će potpisati ugovor na tri i po godine, a biće to njegov prvi klub u zapadnoj Evropi.

Prije Moskve, igrao je za još dva Dinama – iz Zagreba i Minska, ima i sezonu u Kini, a njegov fudbalski uspon počeo je u Budućnosti.

Belgijski mediji se raspituju o Bećiraju, a sagovornik im je bio Duje Čop, hrvatski reprezentativac, sa kojim je igrao u zagrebačkim “modrima”.

Odlično pojačanje za Mehelen. Fizički je moćan, brz. Možete da ga uporedite sa bikom. Biće veoma zabavno gledati ga u Belgiji, može mnogo toga da pruži, i na terenu i van njega. Sjajan je momak, izuzetnog karaktera“, rekao je Čop, koji je trenunto član Standarda iz Liježa.