Bećiraj: Dok god postoje šanse – borićemo se!

0
122
Foto: FSCG

Crna Gora već četvrti put igra sa Češkom, selekcijom sa kojom ima najslabiji skor od svih 46 rivala sa kojima se sastala od 2007. godine i 99 utakmica na međunarodnoj sceni.

Crnogorski tim je izgubio tri prethodna duela – dva u baražu za EURO 2012, te u junu u tekućim kvalifikacijama, uz gol-razliku 0:6.

Čeka se, dakle, i prvi pozitivan rezultat i prvi gol.

Naš cilj je da pobijedimo, a nevažno je ko će da postigne gol. Neće nam biti lako, analizirali smo protivnika i zaključili da imamo šansu“, kazao je Fatos Bećiraj.

Da postoji šansa pokazala je i reprezenzacija Kosova, koja je u subotu u Prištini slavila 2:1.

“Nije nam samo ta utakmica dala nadu. Češka nije nepobjediva, kao i svaki tim ima mane. Izgubili smo ubjedljivo u gostima, ali to nije realna slika, motivisani smo da to i pokažemo”, kazao je Bećiraj.

Poslije skoro godinu, Crna Gora je ostvarila pobjedu, u prijateljskom meču sa Mađarskom…

“Digla nam je samopouzdanje pobjeda nad Mađarskom. Nećemo da predviđamo, ali nijedna ekipa ne dolazi ovdje da lako uzme bodove. Ako budemo bili u najboljem izdanju, svakako da možemo da ostvarimo cilj i ispunimo želje. Takođe, motiv nam je i to što možemo da se uključimo u borbu za drugo mjesto, a dok god postoje šanse za to – borićemo se“, rekao je Bećiraj.