Bašić: Odigrali smo dobro prvenstvo, ostaje žal…

0
253

Selektor Crne Gore Veljko Bašić rekao je da ostaje žal za plasmanom u osmini finala, ali i da je zadovoljan kako je njegov tim odigrao na Evropskom prvenstvu.

“Odigrali smo dobro prvenstvo, napominjem da je u drugoj grupi Grčka prošla dalje sa jednom pobjedom. Česi su ipak malo stabilnija ekipa, sa izvsnim serverom kakav je Hadrava, ali smo dali sve od sebe i pobjeda je zaslužena. Pokazali smo da nam je mjesto na Evropskom prvenstvu, savez nam je omogućio sjajne pripreme, a ja sam zadovoljan zalaganjem igrača. Sigurno žalimo, jer smo u četvrtom setu imali tri poena prednosti”, kazao je Bašić.

On je priznao da je bilo psihološki teško za ekipu, to što je morala da juri pobjedu od 3:0 ili 3:1.

“Bilo je psihološki teško to što smo morali da dobijemo sa 3:0 ili 3:1, vidjelo se to u trenucima kada su oni vodili. Ipak, jedna lijepa pobjeda protiv Češke i jako sam zadovoljan”, zaključio je naš selektor.

Libero naše selekcije Nikola Lakčević rekao je da se ekipa s ponosom vraća kući.

“Razočarani smo, imali smo veliku priliku da prođemo dalje. Ipak, ponosni smo na učešće na Evropskom prvenstvu, mogli smo možda i bolje, ali s obzirom na to da smo debitanti na velikom takmičenju, vjerujem da smo ostavili dobar utisak”, rekao je Lakčević.