Barović: Šansa protiv Letonije velika energija, dobra igra u odbrani

0
265
Foto: Fiba

Crna Gora je ubjedljivo pobijedila domaćina Rumuniju 86:69 u posljednjem meču grupne faze, a Letonija savladala Tursku u posljednjem meču grupe D 89:79.

“Meč sa Rumunijom je imao značaj da se pripremimo za drugu rundu. Dobra energija od samog početka, vodili smo, kontrolisali utakmicu. Grupu smo završili sa tri pobjede i dva poraza. Protiv Španije smo imali loše izdanje, ali ostalo smo odigrali dobro. Ostaje žal za lošim početkom protiv Hrvatske, gdje smo možda mogli da pobijedimo i ostvarimo bolju poziciju u grupi.”

U osmini finala protivnik crnogorskim košarkašima je Letonija. Letonija je u grupi imala skor četiri pobjede i jedan poraz.

“Letonija je dobra reprezentacija, sa dosta šutera i drugačijim stilom igre. Odigraćemo jako od početka i probati da dobijemo utakmicu. Šansa nam je velika energija, dobra igra u odbrani i da iskoristimo naše glavne igrače, Rajsa, Vučevića i Dubljevića. Da ne počnemo kao protiv Hrvata i možemo da se nadamo pobjedi”, optimističan je Barović.

Foto: Fiba

Mladi reprezentativac, Dino Radončić, nakon završetka grupne faze ističe da je cilj ispunjen.

“Dobro smo odigrali protiv Letonije. Odigrali smo šta smo hjteli i pripremali se za osminu finala. Grupu završavamo sa tri pobjede i dva poraza, tako da je cilj ostvaren, prolaz u narednu fazu”, poručio je Radončić.