Bangladeš – obećana zemlja Save Gardaševića

0
1325

Odlazak u Bangladeš i prelazak iz Dečića u Saif Sporting Club, odličan su povod za naš razgovor sa dvadesetčetvorogodišnjim napadačem Savom Gardaševićem.   Fudbalske korake započeo je u FK Ribnica, a sa 13 godina igrao je u FK Budućnost i prošao sve mlađe selekcije. Sa 19 godina prešao je FK Mogren, a nakon dvije godine u FK Dečić. Početkom ove godine dobija priliku da započne karijeru van naše zemlje i to baš u južnoj Aziji. Sjajnu priliku nije propustio, a prve utiske sa novog terena podijelio je sa nama.

  • Kako je došlo do prelaska u Saif Sporting Club?

Dobio sam poziv od jednog od velikih svjetskih menadžera koji je pratio moj rad, po preporuci mog velikog prijatelja. Ako vrijediš onda si i praćen, tako je bilo i u mom slučaju. Stigla je ponuda koju sam prihvatio.

  • Prvi utisci o novom klubu?

Došao sam u odličan klub, vrhunski organizovan.

  • Po čemu se razlikuje fudbal u Bangladešu od našeg?

Prvenstvo počinje tek u junu tako da još ništa konkretno ne mogu reći. U međuvremenu imamo kup. Od saigrača sam čuo da u bangladeškom fudbalu u svaki klub ima po dva ili tri stranca, pošto je u ligi broj stranaca ogranicen na tri. Razlika je ogromna sto se organizacije tiče u odnosu na našu ligu. Treniramo na stadionu kapaciteta 30 hiljada ljudi. Oprema, prevoz, maseri koji su na raspolaganju igračima bukvalno 24 sata. U tome je zaista velika razlika.

  • Smatrate li da ste donijeli najbolju odluku za nastavak Vaše karijere?

Smatram da je odlazak u Saif Sporting Club pravi potez. Nisam više talenat , napunio sam 24 godine, želim novo iskustvo, nove zemlje, profesionalizam i još mnogo toga.

  • Trenutno ste na pripremama u Indiji, recite mi nešto više o tome?

Trenira se pakleno. Skoro čtav dan provedete na terenu. Kolkata je grad sa pet miliona stanovnika. Sve je daleko. Dan proleti . Uživam u poslu koji radim. Pripreme traju mjesec dana. Od prvog dana je nametnut jak tempo treninga. Odigraćemo veliki broj prijateljskih utakmica koje će nam pomoći da se što bolje spremimo za prvenstvo.

  • Koliko Vam traje ugovor o saradnji sa Saif Sportingom i koji je glavni cilj kluba ove sezone?

Ugovor sam potpisao na godinu dana. Cilj kluba je titula i ništa manje od toga. Daćemo sve od sebe da zacrtano ispunimo, tako da se nadam da je ovo tek početak moje inostrane karijere.

  • Šta Vas je najviše oduševilo u novoj zemlji?

Moram reći da sve ostavlja snažan utisak na mene. To je novi zivot, nova kultura, ulice, ljudi građevine i istorija.

  • Da li biste izdvojili nešto što Vam se ne dopada?

Što se kluba tiče na rad sam navikao još od ranije, ali mi malo teže padaju vrućine i velika vlažnost vazduha. Na hranu se navikavam i polako ulazim u ritam. Ma biće sve kako treba.

  • Šta biste nam poručili za kraj razgovora?

Moram reći da živim svoj san.  I želim da pošaljem veliki pozdrav za ljude u Crnoj Gori iz daleke Indije.