Balša Radunović u timu kola Prvenstva Grčke

0
565

Iako se od početka sezone, kao i svi saigrači, nalazi u teškoj situaciji u klubu zbog zaostalih neisplaćenih zarada, Balša Radunović na terenu za atinski AEK iz kola u kolu igra sve bolje u Grčkoj.

Minulog vikenda, crnogorski reprezentativac je u pobjedi AEK-a kod kuće protiv Arisa sa 3:2, u derbiju začelja, upisao zvanično 26 poena (29 po klupskoj statistici), od čega 21 iz napada, tri iz servisa i dva iz bloka. To je njegov rekord u ovoj sezoni.

Takav učinak omogućio mu je da bude izabran u najbolju postavu 12. kola, kao jedan od dva najbolja primača.

Lijepo je biti u najboljoj postavi. Utakmica sa Arisom je bila mnogo teška i važna, sa velikim pritiskom. Najvažnije je da smo na kraju dobili, zbog samopouzdanje i perioda koji je ispred nas“, kaže Balša Radunović.

I zbog situacije u klubu, ali i želje da se oproba u novoj sredini, Radunović razmatra nekoliko ponuda, od kojih je najinteresantnija iz Turske. Ali, pita se AEK, koji je sada spreman da Radunoviću isplati sva dugovanja samo da ga zadrži u Atini…

Imam tu mogućnost da nastavim do kraja sezone da igram u Turskoj, ali sve zavisi od AEK-a, da li će dati otpusno pismo i prihvatiti raskid koji sam već tražio, tako da mi ostaje da čekam“, dodao je Radunović, koji je karijeru počeo u Budvanskoj rivijeri, potom je proveo dvije sezone u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1), a prije dolaska u AEK igrao je za grčki Panaksaiki.

 

Olimpijakos i dalje prvi bez poraza

I pored pobjede protiv Arisa, AEK je i dalje pretposljednji na tabeli sa osam bodova, dva manje od Arisa koji je ispred Atinjana na 10. mjestu. Prvi je i dalje, bez poraza, Olimpijakos za koji nastupa bivši srednji bloker Budvanske rivijere i reprezentacije Crne Gore Milan Jurišić.

Jurišić je u pobjedi Olimpjakosa kod kuće protiv Pamvohaiosa od 3:1 upisao osam poena.

Poraze su upisali reprezentativci Božidar Ćuk i Simo Dabović.

Ćuk sa Etnikosom je u gostima izgubio od Lamije 3:1, dok je Dabović sa Foinikasem kod kuće poražen od PAOK-a 3:2. Dabović je meč završio sa šest poena, od čega četiri iz bloka.

Etnikos je četvrti, a Foinikas šesti na tabeli.

 

 

 

Vijesti