Balkansko prvenstvo: Čekić osvojio bronzu u dublu

0
175
Foto: Stonoteniski savez Crne Gore

Finalnim mečevima u pojedinačnoj konkurenciji, završeno je 45. Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke u stonom tenisu, koji se proteklih pet dana održavalo u sportskom kompleksu „Verde“.

Jedinu medalju za Crnu Goru – bronzu, osvojio je povratnik, Irfan Čekić, u konkurenciji muških dublova, u paru sa reprezentativcem Srbije, Stefanom Kostadinovićem. U polufinalnom meču izgubili su od turskog para – Gunduz I. i Yigenler 3:1. Šansu za medalju u istoj konkurenciji imali su i Filip Radulović i Alan Jašarović, koji su u četvrtfinalu poraženi od drugog turskog para – Gunduz Z. i Sahin 3:0.

„Mogu reći da sam zadovoljan, na kraju sam uzeo bronzu u dublu sa Stefanom Kostadinovićem iz Srbije, s obzirom da sam se tek vratio u reprezentaciju, čast mi je što sam uspio da osvojim jednu medalju za Crnu Goru, ovaj put i jednu, ali se nadam da ćemo u narednim godinama u punom sastavu biti još uspješniji” rekao je Čekić.

Ekipno takmičenje, crnogorska ženska reprezentacija završila je na 7. mjestu, dok je muška ekipa bila deveta. U pojedinačnom dijelu, samo je Filip Radulović uspio da se kvalifikuje u glavni žrijeb, nakon čega je, u prvom kolu knock-out faze, poražen od Yingenler Talha iz Turske – šampiona ovogodišnjeg Balkanskog prvenstva.

Reprezentacija Turske je dominirala u svim kategorijama – od mogućih 7, Turska je osvojila čak 6 zlatnih odličja, dok je jedini poraz zabilježila u muškom ekipnom finalu protiv Italije, uprkos vođstvu od 2:0.

Balkanski šampionat ispunio je očekivanja gostiju, a domaćini su dobili samo riječi hvale za uslove u kojim je održano prvenstvo. Organizacija je od strane Balkanske stonoteniske unije ocijenjena sa najvisočijom ocjenom, što je dodatan podstrek Stonoteniskom savezu Crne Gore za potencijalne kandidature za organizaciju takmičenja pod okriljem Svjetske stonoteniske federacije (ITTF).