Antonio Petrović: Reprezentacija je završena priča

0
1471
Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Poznati crnogorski vaterpolista Antonio Petrović vratio se u Kotor da bude vođa  svog voljenog Primorca i odmah je pokazao da znači mnogo znatno mlađim saigračima. S druge strane, Petrović kaže da je za njega reprezentacija završena priča i da je vrijeme da se on i ekipa “razilaze”.

Predvođeni popularnim Tonijem, Kotorani su bili nadomak čuda u finalu Kupa protiv Jadrana, nijesu stigli do trofeja, ali jesu pokazali kvalitet i da bi u neko dogledno vrijeme ponovo mogli da gledamo vrunski vaterpolo u bezanu “Nikša Bućin”.

Prvi je korak napravljen, Primorac se vratio u prvu regionalnu ligu, a do kraja sezone igraće još u završnici domaćeg šampionata. Petrović za CdM kaže da Primorac ne bi trebalo još otpisivati iako će zbog rekonstrukcije bazena, završnicu sezone igrati bez domaće atmosfere.

Antonio pri kraju je sezona, kako ste zadovoljni učinjenim u dva završena takmičenja?

“Sigurno da sam ekstremno zadovoljan, kako smo odigrali dosadašnji dio sezone. Bili smo konkurentni, iako to niko nije očekivao, u finalu Kupa protiv Jadrana, izgubili smo na peterce. Nije bilo lako ni u drugoj ligi, niko nije navikao, pa ni ja da igramo drugu ligu, prvi put mi se to desilo u životu, novo iskustvo pred kraj karijere. Protivnici su bili nezgodni, POŠK, Zvezda i taj Šabac koji je do posljednjeg kola prijetio sigurno da mogu da pariraju svima iz donjeg dijela i prve regionalne lige. Mislim da smo bili vrlo uspješni u ova dva takmičenja.”

Primorac je igrao u drugoj ligi, što je loše za bivšeg šampiona Evrope. Je li ovo put ka povratku na mjesto koje pripada klubu sa takvim renomeom?

“Na dobrom smo putu da oporavimo Primorac. Ideja dobra, dobra je namjera, ali ne ide sve baš tako lako, kao i svuda finansije su problem, valjalo bi da bude više para, kako bi se napravili ozbiljni pomaci, ali napravili smo prvi korak ulaskom u prvu ligu.”

U polufinalu plej ofa za vaterpoliste igraćete protiv Budve, zbog rekonstrukcije bazena, ne možete da trenirate kako ste navikli. Kako gledate na tu situaciju?

“Sigurno da će biti teže zbog čitave situacije sa bazenom. Ne možemo se uvježbati do kraja, ipak ne bih nas otpisivao, daćemo maksimum pa ćemo vidjeti što će izaći iz toga.”

Vratili ste se u Primorac da budete vođa i to ste sjajno uradili. Kakva je bila sezona za Vas u tom pogledu?

“Ti momci su svi mlađi od mene, Uglješa Brguljan je najstariji poslije mene, a i on ima manje četiri pet godina. Mislim da momci imaju potencijala, ali tu su problemi generalno u crnogorskom vaterpolu. Jadran jedini i dalje igra ozbiljni vaterpolo, ostali se muče, ali ne odustaju. Momci iz Primorca su pokazali da se može na njih računati ipak moraju još da rade jer ovo je bila druga liga, a za viši rang valja napraviti nove planove.”

Da sada osvojite trofej sa Primorcem, da li bi bio draži nego kada ste se radovali trijumfu u Ligi šampiona?

“Svaki trofej sa Primorcem je nešto specijalno za mene, zato sam se i vratio. Da smo osvojili Kup ne znam kako bih se osjećao, ali osvajanje Lige šampiona sa Primorcem je donijelo osjećaj koji se teško može ponoviti.”

Postoji li mogućnost da vas gledamo u reprezentaciji?

“Reprezentacija je za mene završena priča. Pričao sam sa selektorom, stiglo je vrijeme da se razilazimo. Osjećam da više ne bih mogao 100 odsto da se posvetim tim obavezama, pa smo došli do solucije da se povučem iz reprezentacije.”

Koliko planirate da igrate još u klubu?

“Imam još godinu dana dogovora sa Primorcem, pa ćemo dalje vidjeti koliko će to da ide.”

Šta nakon kraja karijere?

“Otvorio sam sa suprugom jednu konobu u Kotoru, tako da bi to mogla da bude dobra priča, ali da vidimo što će se desiti.”