Ana Poček ponovo igra za Crnu Goru

0
562
Foto - cadenaser.com

Košarkašica Ana Poček poslije dvije i po godine pauze zaigraće za reprezentaciju Crne Gore prenosi ARENA.

 Crnogorska internacionalka koja je donedavno nastupala za ekipu CSS (Klub Sportif Sfaksien) iz Tunisa na arapskom šampionatu, dogovorila je da i ove sezone bude član kiparskog AEL Limasola a dobila je i poziv da bude u reprezentaciji Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Mlada Nikšićanka igrala je za Crnu Goru na prvenstvu Evrope 2011. i 2013. godine, a samo par dana pred odlazak na prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji (2015.godine) zbog nesporazuma nije bila na konačnom spisku selektora Momira Milatovića.

Foto – bgbasket.com

Od tada Poček nije dobijala poziv, ali nakon dvije i po godine igračica koja igra na poziciji centra, a koja je tokom karijere nastupala za Zamarat, AEK Limasol, Eno, USK, Budućnost Bemaks, Hatai iz Turske, izraelski Elicur Ramla, Celje i Herceg Novi, dobila je poziv selektora Roberta Injigesa.

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope igraju se u tri ciklusa (novembar, februar, novembar), a Crna Gora je u grupi sa Islandom, Bosnom i Hercegovinom i Slovačkom.

Premijerni duel „crvene” igraju u Rejkjaviku 11. novembra protiv Islanda, a ostaje da se vidi da li će upravo taj meč označiti i povratak Ane Poček u nacionalni tim.