Ana Milačić uzela duplu krunu sa AEK-om

0
625

Crnogorska rukometašica Ana Milačić, student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i apsolvent na Studijskom programu za sportske trenere za rukomet, sa grčkim klubom AEK osvojila je titulu prvaka Grčke i Kupa Grčke, saopšteno je iz UCG.

AEK je u finalu savladao solunski Paok, a Milačić kaže da je najbolja odluka koju je donijela prelazak iz tog u atinski klub.

Dupla kruna proslavljena u Solunu, na terenu najvećeg rivala Paok-a, na neki način istorijska… Niije bilo lako jer sam prešla u redove najvećeg rivala. Prihvatanje novog poduhvata me srodilo sa najdivnijim saradnicima u mojoj karijeri. Član kluba sam postala u decembru i krenuli smo ka zacrtanom cilju – duploj kruni. U februaru smo dominantno osvojili Kup. Nastavili smo sa kvalitetnim treninzima na čelu sa sjajnim i uspješnim trenerom Aleksandrom Sašom Živulovićem, a u međuvremenu napravili jednu lijepu rukometnu priču i ugostili Veselina Vujovića”, kaže Milačić.

Ona je rukometnu karijeru započela u RK “Budućnost”, gdje je prošla sve kategorije, a igrala je za reprezentativne selekcije Crne Gore, kao i za Naisu (Niš), Lokomotivu (Zagreb), Metalurg (Skoplje), Paok (Solun) i Nea Ionia (Atina).

Iz UCG kažu da njena posljednja u nizu kruna,  služi za ponos i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, čiji je Milačić apsolvent.