Aleksandar Minić još sezonu u Indoneziji

0
250

Korektor crnogorske odbojkaške reprezentacije Aleksandar Minić treću uzastopnu sezonu igraće u Indoneziji, u istom klubu – Pertamini iz Džakarte, koja je prošle sezone bila treća u prvenstvu.

“Osjećaj je zaista lijep, jer se u Džakarti osjećam kao kod kuće. Ugovor na četiri mjeseca, koliko i traje sezona”, rekao je za “Vijesti” Minić, koji je u prvoj sezoni sa Pertaminom osvojio šampionsku titulu, prvu u klupskoj istoriji.

Pored Minića, drugi stranac u ekipi je reprezentativac Azerbejdžana, primač Bajramov. Liga počinje 7. decembra, finalna utakmica je 24. februara.

“Ambicije iste kao i u prethodne dvije sezone, borba za titulu. Već sam upoznat sa sistemom rada, većina igrača je bila u klubu i prethodne dvije sezone, tako da se nadam da ćemo, uz dobar rad, uspjeti da se domognemo finala, a onda u toj jednoj utakmici i šampionske titule”, dodao je Minić.

Minić je karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, i to kao srednji bloker. Na toj poziciji je igrao je do 2010. godine, kada je prekomandovan na korektora.

Nakon Luke Bar, bio je u Budućnosti (u juniorskom timu), Spartaku iz Subotice, Odžaku, iranskom Pajkanu, Partizanu, potom u Budvanskoj rivijeri, turskom Torulu, igrao je i u Libanu, a prije tri sezone je igrao u novosadskoj Vojvodini…