Alba izborila majstoricu – Dejo u Minhenu juri titulu

0
787
Foto: FC Bayern Basketball

Pobjedom u 4. utakmici finala njemačkog prvenstva u “Mercedes benc” areni u Berlinu, Alba je uspjela da izbori majstoricu u meču protiv Bajerna, bilo je 72:68, pa je sada 2:2.

Ova četvrta utakmica je bila veoma interesantna, neizvjesna do samog kraja, što govori i činjenica da je najveću prednost na ovom meču imao Bajern na samom startu treće dionice kada je poveo sa 36:27.

Igralo se prilično tvrdo, ekipe su se skoncentrisale na odbranu, a u poslednju četvrtinu ušlo se uz rezultat 53:53.

Neizvjesnost je dostigla vrhunac kada je Alba po prvi put povela u posljednjoj dionici sa 67:66 kada je Grigonis postigao poene. Na drugoj strani je Jović promašio težak ulaz, a Alba je na ulasku u poslednji minut povela sa 3 poena prednosti nakon iskorišćenih slobodnih bacanja Sikme.

Reding je promašio trojku za izjednačenje na 15 sekundi do kraja, a na drugoj strani je Siva pogodio za 4 poena prednosti, što je bilo nedostižno za goste do kraja utakmice.

Bajern skoro tri minuta nije postigao poen, tek na samom kraju su uspjeli da probiju odbranu Albe koja je bila odlična u ključnim momentima.

Gifi je postigao 20 poena, Sikma je postigao 12, a 10 je imao Grigonis. Stefan Peno je postigao 5 poena, a Bogdan Radosavljević je imao 2 poena.

Na drugoj strani Bartel 11 poena, baš kao i Kaningem, Jović je dodao 10 uz 4 asistencije, Lučić 7.

Peti meč je na programu u subotu u 20:30.