“Ajkule” šeste u Evropi

0
574

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni. “Ajkule” su u meču za 5. poziciju poražene od Grčke 8:6. Selektor Vladimir Gojković u ovom meču nije mogao da računa na Sašu Mišića zbog povrede prsta i ramena, kao ni na Aleksandra Radovića koji dva dana ima zdravstvene probleme. Naša selekcija takmičenje je završila sa četiri pobjede, remijem i dva poraza.

Imali smo vođstvo samo na startu meča. Grci su brzo preokrenuli i vodili 5:3 i 6:4, ali smo uspjeli preko Ivovića i Spaića da izjednačimo na pet minuta do kraja meča. Nijesmo iskoristili napad za preokret, sa druge strane uslijedila su dva gola Grka za pobjedu.

U crnogorskoj selekciji najefikasniji je bio Aleksandar Ivović sa tri gola, dok su po gol postigli Marko Petković, Đuro Radović i Vladan Spaić.

TOK MEČA:

Prvi gol pao je na tri minuta do kraja dionice, pogodio je Ivović, u sljedećem napadu sa igračem više izjednačili su Grci preko Kolomvosa. Preokret Grcima donio je Skubakis, i to je bio rezultat nakon prvih osam minuta igre.

Nakon odlične kontre koju je povukao Janović, odlično je Mlađan proigrao Ivovića koji postiže drugi gol za izjednačenje u trećem minutu druge četvrtine. Skubakis postiže gol za vođstvo od 3:2, a onda sjajan pogodak Đura Radovića za 3:3. Gunas je na drugoj strani, isplivao kontru i pogodio za novu prednost Grka, a na 5:3 povisio je Vlahopulos. Do poluvremena smanjio je Petković sa igračem više.

Gunas otvara treći period igre za 6:4, a na 47 sekundi do kraja ovog perioda igra Ivović sa peterca smanjuje na 6:5.

Na pet minuta do kraja meča Spaić je izjednačio na 6:6, a Vlahopulos je sa peterca bio precizan za 7:6, na tri ipo minuta do kraja. Kolomvos je na minut ipo do kraja pogodio za 8:6