“Ajkule” pojele Grke!

0
462

Crna Gora je lakše nego što se očekivalo savladala Grčku, na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti 11:6 i napravila važan korak ka prvom mjestu u grupi, koje donosi direktan plasman u polufinale. “Ajkule” su demonstrirale moć u odbrani, a kada je od sredine druge četvrtine proradio napad, “Helenima” nije bilo spasa.

Grci su postigli prvi gol na meču i činilo se da će se obostiniti prognoze, da će naš tim morati da prođe pakao da bi stigao do pobjede. Napad nije funkcionisao u prvoj četvrtini, a na drugoj strani Afrudakisa je stativa spriječila da postigne drugi gol. To je malo trglo “ajkule”, koje su izjednačile na 1:1 golom Ivovića i to je bio rezultat poluvremena.

Mišić je donio preokret Crnoj Gori na startu druge četvrtine, a Fudulis ubrzo izjednačio, a onda su izabranici Ranka Perovića zatvorili sve prilaze golu.

Petrović je vratio prednost našoj selekciji, a Nikola Janović je udvostručio vođstvo što je bio prvi gol sa igračem više. Crna Gora je tada dobila samopouzdanje i uhvatila zalet za pobjedu. Mišić je povećao na 5:2 i sa tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Ivović je u prvom napadu u trećoj četvrtini donio velikih plus 4 – 6:2, a Vlahopulos je zatresao našu mrežu Crne Gore, nakon više od devet minuta i ostavio svoj tim u igri. Ipak, Ivović, pa Mlađan Janović su odagnali sve sumnje oko pobjednika i Crna Gora je na minut prije kraja treće četvrtine imala ubjedljivih 8:3.

Posljednja četvrtina bila je formalnost za Crnu Goru, a dva minuta prije kraja Klikovac je drugim golom donio najubljedljiviju prednost našem timu. Tigas i Fudulis su iskoristili opuštanje naših i ublažili poraz svog tima, na kraju 11:6 za Crnu Goru!

 

 

 

RTCG