Aerodromi Crne Gore zlatni sponzor Crnogorskog olimpijskog komiteta!

0
785
Foto: PR Centar/prcentar.me

Predstavnici Aerodroma Crne Gore i Crnogorskog olimpijskog komiteta potpisali su danas ugovor o sponzorstvu koji je, kako su saopštili, još jedan korak u postizanju boljih rezultata crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama.

Ugovor su potpisali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić i predsjednik COK-a, Dušan Simonović.

Orlandić je podsjetio da Aerodromi Crne Gore već dugo imaju uspješnu saradnju sa COK-om koji je, kako je naveo, krovna organizacija za sve sportske organizacije i sportiste u Crnoj Gori.

„Vjerujem da je ovo samo još jedan korak u postizanju boljih rezultata na Olimpijskim igrama i svim ostalim manifestacijama koje zajednički podržavamo. Takođe, vjerujem da će Tokijo 2020. godine da donese nove medalje za našu državu i vjerujem da će ostali privredni subjekti i država imati osjećaja za potrebe COK-a“, istakao je Orlandić.

On je ocijenio da je, u narednom periodu, potrebno programski dodatno osnažiti razvoj mladih sportista u Crnoj Gori i dati im, kako je rekao, još veću priliku.

„Aerodromi Crne Gore će u narednom periodu još više ulagati u sportske organizacije i sport u Crnoj Gori“, poručio je Orlandić.

On smatra da država mora mnogo više da uradi da privredne subjekte u privatnom i državnom vlasništvu oslobodi od određenih poreskih davanja da bi, kako je kazao, mogli više sredstva da ulažu u sportske i kulturne manifestacije.

Simonović je, govoreći o pravima i obavezama koja proističu iz ugovora, rekao da su ona precizno posložena.

„Uglavnom se odnose na to da je naša obaveza da na svim aktivnostima reklamiramo Aerodrome Crne Gore, kao što smo do sada činili, da podržimo njihove akcije sa prisustvom naših sportista i svojim lično prisustvom i niz drugih aktivnosti koje možemo zajedno uraditi u okviru naših aktivnosti“, pojasnio je Simonović.

Kako je rekao, obaveza koja proističe iz Ugovora je i da dvoje ljudi iz Aerodroma Crne Gore COK vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Foto: PR Centar/prcentar.me

Na pitanje novinara kolika je vrijednost potpisanog ugovora, Simonović je rekao da je tim dokumentom predviđeno sponzorstvo od 50 hiljada eura.

„Ovo je za godinu dana sponzorstvo. Generalni ugovor jeste do Tokija, ali aneks ugovora pravimo svake godine i nadam se da ćemo biti i iduće godine u prilici to da uradimo“, precizirao je Simonović.