Adžić: Raduje zdravstveni bilten i oporavak igračica

0
1006
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti u Podgorici se pripremaju za početak sezone i izazove koji ih očekuju u Ligi šampiona od prvog vikenda oktobra.

U dosadašnjem dijelu pripremnog perioda koji su počele posjednjeg dana jula, ”plave” su odigrale devet kontrolnih utakmica i odradile veliki broj zajednički trening protiv odličnih protivnika, a nakon turnira u Grudama krajem avgusta, nastavile su sa radom u glavnom gradu gdje će trenirati do duela protiv Odenzea, 6. oktobra u ”Morači”.

Prve takmičarske mečeve u novoj sezoni, izabranice Dragana Adžićaodigraće 18. i 20. septembra kada će u okviru prvog turnira Regionalne lige čiji domaćin je Podgorica  odmjeriti snage protiv Jagodine i Krima.

Trener Adžić zadovoljan je zbog činjenice da se ekipa kompletirala nakon oporavka povrijeđenih igračica i vjeruje da će i na početku Lige šampiona na raspolaganju imati najjači sastav.

– Ekipa je u boljem zdravstvenom stanju nego što je to bilo na početku priprema ili tokom avgusta. Sve igračice rade u punom kapacitetu izuzev Branke Konatar koja ima boginje i Enise Đoković koja je morala na operaciju. Fizioterapeuti i kondicioni treneri rade sjajan posao tako da su sve igračice koje su ranije imale problema sa povredama, sada u punom treningu i odrađuju sve zadatke koje stručni štab postavlja pred njih. Darli Zokebi de Paula se vratila nakon četiri sedmice oporavka, Katarina Bulatović sve kvalitetnije šutira na gol nakon oporavka od povrede, a Tatjana Brnović trenira sa nama uz povremene terapije. Raduje i povratak Milene Raičević nakon oporavka od povrede ramena pa je i ona sada u punom trenažnom procesu, ali biće potrebno vrijeme da dostigne željeni nivo forme. Itana Grbić je boravila u Beogradu zbog hroničnih problema sa povredom koljena, ali se i ona priključuje treninzima. I oporavak Eme Ramusović koja je imala operaciju koljena ide željenim tokom i vjerujem da će i ona biti spremna u punom kapacitetu za duel protiv Odenzea u Ligi šampiona. Sve u svemu, klub je uradio sve da oporavak svih djevojaka protekne na najbolji mogući način. Zdravstveni bilten je na zadovoljavajućem nivou, a nakon zajedničkih treninga sa Krimom i duela u Regionalnoj ligi, slijede i dvije utakmice reprezentacije u ovkiru EHF sedmice. Vjerujem da će sve djevojke spremno dočekati početak Lige šampiona kako bi od prvog duela počeli da se uigravamo i podižemo formu za izazove koji nas očekuju u nastavku sezone – kazao je Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost. 

Dueli na prvom turniru Regionalne lige u Podgorici protiv Jagodine i Krima koji su na programu 18. i 20. septembra za Milenu Raičević i saigračice biće prvi takmičarski dueli u novoj sezoni, ali i posljednje provjere prije početka Lige šampiona.

Igračice će posljednje sedmice septembra imati i obaveze u reprezentacijama u okviru EHFsedmice, nakon čega slijede završne pripreme za Odenze koji stiže u Podgoricu 6. oktobra. Rivali u grupi su još Larvik i Mec, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirana tima.

– Odrađujemo vrlo zahtjevne pripreme tokom kojih smo odigrali veliki broj pripremnih mečeva i odradili veliki broj zajedničkih treninga protiv kvalitetnih rivala. To nam je i bio cilj, a jedini nedostatak je taj što sve djevojke nijesu mogle da iskoriste te provjere, odnosno što nijesmo bili u kompletnom sastavu. Tek treba da osjetimo benefite provjera koje smo imali tokom avgusta. Nakon turnira u Grudama imali smo sedmicu pojačanog rada, a sada polako spuštamo ritam i analiziramo protivnike u Ligi šampiona. Ponovo smo u situaciji da ćemo igrati protiv timova koji će do duela protiv nas odigrati nekoliko takmičarskih mečeva, ali možda je to šansa za nas da ih kvalitetnije pripremimo i da pravi način nadomjestimo minus koji imamo zbog odsustva takmičarskih provjera – zaključio je Adžić.