Adžić: Pravili smo mnogo grešaka, bilo je teško bez Jauković i Raičević

0
322

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić rekao je nakon ubjedljivog poraza od Kopenhagena da se bez Đine Jauković bilo teško spremati za meč.

“Tehničke greške nisu karakteristične za nas, niti da ih pravimo u obimu kao što je to bilo danas. Kopenhagen je tim koji maksimalno zna da koristi takve situacije i kažnjava protivnika”, kazao je Adžić.

Budućnost je u 21. minutu ostala i bez Milene Raičević.

“Dok je Raičević bila u igri, bilo je mnogo manje grešaka, a nakon njenog izlaska iz igre, bilo ih je mnogo više. Pojavila se i nesigurnost u napadu, pa je Kopenhagen mogao da razvija igru koja mu odgovara. Nije bila dobra ni realizacija sa šest metara, uz sve slabosti koje smo pokazali u napadu i u vraćanju u odbranu. Ovo je iskustvo za igračice koje su dobile priliku nakon Mileninog izlaska i vjerujem da će doprinijeti njihovom razvoju i spremosti da preuzmu odgovornost kada je to neophodno”, kazao je Adžić.

Milena Raičević je povrijedila rame, a prvi pregledi obavljeni su u Kopenhagenu, a preliminarne procjene ljekara su da nije u pitanju teža povreda.

“Vjerujem da povreda neće biti teže prirode. Po povratku u Crnu Goru biće obavljeni dodatni pregledi, ali prve procjene koje smo dobili od danskih doktora su da se ne radi o ozbiljnijoj povredi i da nije stradalo samo rame, već da su u pitanju određeni ligamenti. U pitanju je rame koje je možda i nedovoljno oporavljeno, ali je Milena zahvaljujući sjajnom radu uspjela da ga sačuva i da igra”.

Poraz od Kopenhagena praktično znači i kraj nade da se može osvojiti prvo mjesto u grupi. U preostala dva kola, ”plave”će se boriti za drugu poziciju sa Rostovom, koji naredne nedjelje stiže u Podgoricu.

“U narednih sedam dana moramo da uradimo sve da se objedinimo i da podignemo samopouzdanje tima i poštovanje za sve ono što spremamo pred svaki duel. U nedjelju ćemo probati da se suprotstavimo Rostovu na najbolji mogući način i to u sastavu koji budemo imali na raspolaganju. Vjerujem da i sastav koji je iznio teret meča u Kopenhagenu nakon Milenine povrede može mnogo bolje nego što je to pokazao danas, a vidjećemo koje djevojke će biti spremne za Rostov i za šta će to biti dovoljno”, zaključio je Adžić.