Adžić: Oscilacije su bile veće nego što bi smjele

0
267
Foto: Filip Roganović

Selektor „lavica” Dragan Adžić je bio zadovoljan zbog osvojenih bodova, ali ne i zbog velikih padova u igri svog tima u špobjedi rukometašica Crne Gore nad Slovačkom (24:23) na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Ušli smo u ovaj kvalifikacioni ciklus podmlađeni, ali sa značajnim iskustvom i oscilacije su bile veće nego što bi smjele. Time nisam zadovoljan, ali odnosom jesam, jer su sve djevojke dale maksimum. Očito je falilo i malo dana da se igračice koje nisu u Budućnosti još malo uigraju. Spremali smo se za ovakvu Slovačku, ali smo mi doprinijeli da bude samo jedan razlike”, rekao je Adžić.

Trofejni trener nije htio da se vadi na nedostatak svježine svojih igračica.

“Mileni Raičević fali snage da igra u kontinuitetu, što se osjetilo krajem prvog poluvremena. Za ostale djevojke to ne bi smio da bude problem, jer narednog vikenda počinje Liga šampiona. Mislim da je na ovoj utakmici problem bio više psihičke, nego fizičke prirode, jer je kod pojedinih djevojaka još prisutna labilnost i nespremnost da budu koncentrisane u dužem periodu. Još će biti ovakvih oscilacija, ali je bitno da su izvukle rezultat”, poručio je 47-godišnji trener.

Milena Raičević je u finišu sjajnom asistencijom za Emu Ramusović i golom za 24:22 riješila pitanje pobjednika.

“Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali je u drugom došlo do pada. To je i normalno za ovako mladu ekipu, a promašile smo i dosta zicera, što nas prati već neko vrijeme. Vjerujem da će i to doći na svoje. U nedjelju igramo sa Italijom, koja je slabija od Slovačke, uvjerena sam da ćemo podići formu i biti mnogo bolje na toj utakmici nego na ovoj”, naglasila je 27-godišnja organizatorka igre.