ADŽIĆ: Odnos đevojaka je bio sjajan

0
381

Budućnost je dobila veoma zahtjevnu utakmicu i vrlo kvalitetnog protivnika koji je pružio dobro izdanje, naročito u prvom poluvremenu, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede protiv Dinamo Sinare (26:18) u četvrtom kolu glavne runde Lige šampiona.

Adžić je istakao da je zadovoljan odnosom svih djevojaka, iako se u prvom poluvremenu osjetilo to da ekipa nije trenirala u kompletnom sastavu u protekle dvije sedmice. Radmila Petrović kazala je da su ”plave” ispunile ono što su najavile prije meča, a to je da se nijedan protivnik ne može naigrati u ”Morači”. Marta Žderić zahvalila se navijačima koji su i u ovom duelu bili velika podrška, na putu do četvrte pobjede u glavnoj rundi.

Dobili smo ono što nam je bilo potrebno, vrlo jaku utakmicu i kvalitetnog protivnika, koji je pružio dobro izdanje. Vidjeli smo puno važnih stvari za nas i ostaje žal što se Dinamo u nastavku opredijelio da igra sa drugom postavom, tako da nijesmo mogli da dobijemo prave informacije koje su nam potrebne. Odnos djevojaka je bio sjajan i učinak svih je zadovoljavajući. U prvom poluvremenu se osjetilo to što nijesmo u kompletnom sastavu trenirali prethodne dvije sedmice, ali djevojke imaju pravi pristp i to je na kraju donijelo ubjedljivu pobjedu. Zadovoljan sam kako smo odigrali odbranu u prvom poluvremenu, jer Dinamo ima možda i najzahtjevniju bekovsku postavu u Ligi šampiona. Siguran sam da bi ih zadržali na malom broju golova i da su u nastavku igrali u najjačem sastavu. Sigurno da je bilo lakše u Podgroici nego u Volgogradu i drago mi je da smo nastavili u pravom ritmu – kazao je Adžić.

Radmila Petrović kazala je da su ”plave” ispunile ono što su najavile prije meča, a to je da se nijedan protivnik ne može naigrati u ”Morači”.

Kao što smo i najavile, u ”Morači” se niko neće naigrati i moram da priznam da je Dinamo u prvom polvuremenu, a naročito u prvih 15 minuta pružio jak otpor. Nakon toga smo ušle u dobar ritam i utakmicu privele kraju onako kako smo željele. Dinamo je u nastavku igrao sa mlađom postavom, jer u srijedu imaju važan meč u nacionalnom prvenstvu, ali mi smo ih visokom razlikom koju smo imale nakon prvih 30 minuta, natjerale da se nastupe u tom sastavu. Nijesam očekivala ovako ubjedljiv trijumf, ali dva boda svakako jesam – kazala je Petrović.

Sjajno veče imala je i Marta Žderić sa 15 odbrana, uključujući i sedmerac.

Zasluženo smo došle do ubjedljive pobjede, iako je u nastavku bilo određenih padova u igri. Hvala navijačima koji su nas podržali i vjerujem da ćemo se oporaviti i na pravi način spremiti za meč u Njemačkoj protiv Lajpciga – kazala je Žderić.

 

Analitika