Adžić nakon pobjede: Puno smo se spremali za Mec, vjerujem u ovo što radimo

0
294
Foto - ŽRK Budućnost

Budućnost je ostvarila bolji skor u međusobnim duelima protiv Meca nego prošle sezone kada je sastav bio značajno kvalitetniji i iskusniji, što je bila velika želja koju su mlade igračice uspjele da ostvare, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede (23:18) protiv francuskog tima u četvrtom kolu Lige šampiona. U duelu u kojem nijesu imale prava na grešku, Milena Raičević i saigračice pokazale su karakter, francuskom timu nanijele su prvi poraz nakon 13 pobjeda u isto toliko mečeva u Ligi šampiona i nacionalnom šampionatu, pa su napravile možda i odlučujući korak ka ostvarenju cilja i prolazu među 12 najboljih u Evropi. Adžić je istakao da je posebno zadovoljan zbog činjenice da je Mec koji ima odličan sastav, postigao samo 18 golova, što je potvrda odličnog izdanja u odbrani koja je segment po kojem se i dalje prepoznaju Budućnost i crnogorska reprezentacija.

Kada smo dobili Mec za protivnika u grupi, imao sam veliku želju da imamo bolji skor u međusobnim duelima nego prošle sezone. Bez sedam igračica iz prošle sezone i sa mladim sastavom u tome smo uspjeli i imamo bolji skor u dvomeču protiv Meca nego prošle sezone. Dozvolili smo im da postignu samo 18 golova i to govori o odličnom izdanju. To mi je bila posebna želja jer vjerujem u ovo što radimo i drago mi je što imam takve saradnike, upravu i igračice koje to mogu da iznesu na terenu. Puno smo se spremali za Mec, naročito za drugo poluvrijeme i za moguće nove varijante koje su smislili. A izmislili su jer im je teško da igraju protiv nas, a vjerujem da će i drugima biti teško da igraju protiv nas. Sve dok igra Budućnosti i crnogorske reprezentacije ne bude odgovarala drugima, mi ćemo postojati, a kada ne bude, biće nam teško. Zahvalnost publici iako to nije ”Morača” od prije nekoliko godina. Okrećemo se duelu protiv Bitighajma, a znali smo i prije prvog meča kakva je to ekipa. Spremali smo ga dva mjeseca i zato su tako izgledali protiv nas i sedmicu kasnije protiv Meca, ali nijesu u dva meča protiv Vajpersa. Znamo protiv koga igramo i koliko će biti teško u Njemačkoj, ali uradićemo sve i naša je obaveza da odigramo bolje nego na prethodna dva gostovanjakazao je Adžić.

Lijevo krilo Itana Grbić i pivot Ema Ramusović nijesu skrivale zadovoljstvo poslije druge pobjede u Ligi šampiona, možda i odlučujuće u borbi za plasman u glavnu rundu elitnog takmičenja.

Ova pobjeda je potvrda dobrog rada i posvećenosti kako igračica, tako i stručnog štaba. Trudile smo se da ispoštujemo sve što smo dogovorile, svjesne kvaliteta Meca, ali i činjenice da ne mogu da žele ovu pobjedu više od nas. Iskusnije su od nas, ali pokazale smo da možemo protiv svakog protivnika kada više želimo pobjedu. Kvalitetno smo se spremile i nijesu mogle da nas iznenade. Imale smo raspoloženu Darli na golu, koja nam je puno pomogla, a vjerujem da smo i mi njoj. Vjerujem da ćemo u ovom ritmu nastaviti u narednim mečevimakazala je Grbić.

Igračice Budućnosti odigrale su maestralnih 30 minuta u defanzivi, u prvom poluvremenu primile svega sedam golova, protiv tima koji je na prethodna tri meča postigao 87 pogodaka (29 po utakmici).

Veoma sam srećna zbog ove pobjede i drago mi je što smo prekinule seriju pobjeda Meca. Naročito mi je drago što smo to uradile pred našim navijačimakazala je Ramusović.