Adžić: Nadam se da će djevojke kvalitet i potencijal razviti do kraja

0
909
Foto: Slobo/ŽRK Budućnost

Derbi prvog kola glavne faze Lige šampiona rukometašice Budućnosti igraju 29. januara u Podgorici. Najveći izazov Adžić vidi u ekipi Vardara.

“Bez obzira što je Vardar u odnosu na F4 jači za nekoliko igračica, mi ćemo se, prije svega, pozabaviti sa posljednja dva poraza od njih, koja su došla kao posljedica naše slabije igre. A za to će nam pomoći Regionalna liga, vjerujem na pravi način i to sve do najvažnijih i odlučujućih utakmica.”

“U najtežem mjesecu, januaru, vidjećemo koliko su djevojke spremne. Nadam se da su svjesne prilike i da će kvalitet i potencijal koji imaju razviti do kraja”, rekao je trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić.

Na pitanje kako se djevojke, koje su do samog kraja sa svojim reprezentacijama igrale na EP, osjećaju, Adžićev odgovor je bio zadovoljavajući.

“Najvažnije sa kojom emocijom su se vratile, a po treningu bih rekao da su svjesne šanse i prilike koje imaju i imamo da okončamo ovo druženje Budućnosti na pravi način i da se odužimo klubu i sebi. Ohrabruje povratak Dragane Cvijić. Poslije sedam mjeseci pivotmenka je na terenu i biće u konkurenciji za Vardar. Cvija je u dobrom stanju, vidi se da je bila vrijedna po pitanju kilaže i treninga. Biljana je najspornija, juče je odradila trening, danas se nije osjećala dobro, ne znamo razlog, a da znamo bilo bi lakše. Vanesa je imala početak upale pluća, Milena se oporavlja nakon operacije, a gro djevojaka je došlo odmorno i spremno za ono što nas čeka. Puno je bolja situacija nego što je bila prošle godine nakon Svjetskog prvenstva.”

Golmanke su, a i to raduje stratega Budućnosti, radile dobro.

“Marta se oporavila nakon operacije, dobro se osjeća, odradila je sve treninge, a Darli, sa problemom oko Ahilove tetive, se odmorila i spremna je za nove obaveze.”

Igra Budućnosti zavisiće od sistema i od toga na koji način će djevojke i koliko biti spremne da odgovore zadacima u odbrani. Naravno, za pobjedu je potreban i napad. Očekuje se od Kristine Neagu da bude makar na nivou Evropskog šampionata.

“U odnosu na prošlu godinu, kada je Kristina odigrala devet utakmica na Svjetskom prvenstvu, a samo 19 dana na raspolaganju do prve utakmice u Ligi šampiona, situacija je bolja. Period od njene posljednje utakmice na Evropskom prvenstvu do prve u Ligi šampiona je dugačak, čak 45 dana. Došla je odmorna i bez povrede i vjerujem da će se pokazati puno bolje nego što je bila prošle godine u glavnoj fazi LŠ, odnosno kada je imala učinak ispod svog nivoa.”

Srednji bek?

“Tražićemo alternativu, mislim da i ovu poziciju možemo da pokrijemo kvalitetno, kao i svaku drugu sa po dva igrača.”

Situacija oko povratka kapitenke Milene Raičević, koja je prije nekolko dana operisana u Zagrebu još uvijek nije najjasnija.

“Zahvat je bio vrlo ozbiljan i traži takav oporavak. Nakon 10-tak dana znaćemo vrijeme realnog povratka na teren.”

Šta očekujete od Regionalne lige?

“Koristićemo ovo takmičenje za ostvarivanje što bolje forme za utakmice koje dolaze u Ligi šampiona. Imaćemo svakako dovoljno prostora, ali sa fokusom na uigravanje ekipe i stvaranja preduslova za glavnu fazu Lige šampiona”, istakao je Adžić.