Adžić: Dobili smo protivnika koga smo željeli

0
2490
Foto: gol.mk

Djevojke su odigrale još jedan dobar meč i ponovile izdanja iz duela protiv Vardara i Astrahanočke, a igra je bila na višem nivou što raduje uoči najvažnijih mečeva u sezoni koji ekipu očekuju u četvrtfinalu protiv Larvika, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon pobjede (24:23) protiv FTC-a u Budimpešti u posljednjem kolu glavne runde Lige šampiona. Adžić je istakao da je u svakom pogledu zadovoljan izdanjem svojih izabranica, a naročito zbog činjenice da je pobjeda na jednom od najtežih gostovanja u Evropi ostvarena bez pet igračica koje su povrijeđene. Larvik je protivnik na putu ka četvrtom uzastopnom učešću na finalnom turniru, a Adžić ističe da je to rival koga su u taboru dvostrukog šampiona Evrope i priželjkivali i za koga su već počeli da se pripremaju prethodne sedmice.

Djevojke su u sjajnoj atmosferi koju su priredili domaći navijači odigrali dobar meč i pokazali želju kakva je bila i u duelima protiv Vardara i Astrahanočke. Uspjeli smo da se revanširamo FTC-u i da podignemo neke segmente u igri na viši nivo, a uoči najvažnijih mečeva u sezoni koji nas očekuju u četvrtfinalu. Ovo je veliki iskustvo za mlade igračice koje su dobile priliku i želja mi je bila da što više njih osjeti atmosferu kakva je danas rijetka u ženskom rukometu. Zadovoljan sam po svakom pitanju, a dobili smo i protivnika koga smo željeli i za koga smo već počeli da se spremamo. Raduje ovakvo izdanje bez pet važnih igračica koje su povrijeđene, kao i energija djevojaka i saradnja koju imaju. Mislim da smo na pravom putu pred četvrtfinalne okršajerekao je Adžić.

Protivnik na putu ka četvrtom uzastopnom učešću na finalnom turniru Lige šampiona biće Larvik, koji je osvojio drugo mjesto u grupi 2. Iako će veliki protivnik imati prednost domaćeg terena u revanšu četvrtfinala, jasno je da Budućnost ima realne šanse da se ponovo nađe u Budimpešti, ukoliko u aprilskom dvomeču ponovi izdanja iz posljednja tri duela glavne runde.

Već smo se bavili njima prethodne sedmice i dobro smo ih analizirali, a nakon EHF sedmice u potpunosti ćemo se posvetiti tome da ih što bolje pripremimo i ostvarimo zacrtani cilj, a to je plasman na finalni turnir. Ne znam da li se može reći da smo favoriti, jer je Larvik neporažen uoči posljednjeg kola glavne runde u kojem igra protiv Đera, dok smo mi imali oscilacija. Tek treba da vidimo u kojem sastavu ćemo nastupiti protiv Larvika, a moramo biti maksimalno fokusirani i zbog činjenice da protivnik ima prednost domaćeg terenazaključio je Adžić.