Adam Navalka: Crna Gora je opasna ekipa, Podgorica je vruć teren

0
1499

Reprezentacija Poljske u ponedjeljak uveče počinje pripreme za gostovanje u Podgorici, 26. marta, u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Biće to drugo gostovanje Poljaka u Crnoj Gori, a, po mišljenju selektora Adama Navalke, teže nego prethodno, septembra 2012. godine (2:2).

Crna Gora je tada bila tim u razvoju, a u prethodnom periodu je napravila značajan napredak. To je veoma opasna ekipa, sa potencijalom u napadu, ali i kompaktna u odbrani. Prije pet godina crnogorski fudbaleri bili su mladi, sada su u najboljim godinama”, rekao je Navalka poljskim medijima.

U timu Poljske je pet fudbalera, koji su igrali pije skoro pet godina pod Goricom – Levandovski, Blaščikovski, Pišček, Glik i Grosicki, dok su Fabijanski i Krihovjak bili na klupi

A uoči drugog gostovanja pod Goricom, Poljska ima 10 bodova iz četiri meča, Crna Gora tri manje…

Cilj nam je da pobijedimo, tako ulazimo u svaki meč. Međutim, moramo da budemo spremni na sve, jer je Podgorica veoma vruć teren. Izuzetno je bitna taktička disciplina, ali i psihološka stabilnost, jer moramo da izdržimo pritisak sa tribina i tokom”, upozorio je Navalka.

Na pitanje koliko je važan meč u Podgorici, Navalka je dao diplomatski odgovor:

“Važan je kao i svaki drugi, a najvažniji, jer je prvi sljedeći. Ne obaziremo se na tabelu, na bodove, idemo meč po meč, a na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo stići”, rekao je Navalka.