Adam Navalka: Crna Gora je dobra reprezentacija i biće opasna

0
258

Poljska večeras igra utakmicu godine – kazao je selektor Adam Navalka. 

Rivalu Crne Gore neophodan je barem bod, za ovjeru direktnog plasmana na Mundijal.

“Pripreme za meč sa Crnom Gorom počeli smo onog trenutka kada se završio meč protiv Jermenije u Jerevanu. Nakon utakmice uslijedio je oporavak, imali smo i opremu ubrzavanje regeneracije. Dan nakon meča protekao je u analizi igre rivala“, kazao je Navalka.

Robert Levandovski postao je u Jerevanu najbolji strijelac reprezentacije Poljske u istoriji (50 golova na 90 utakmica).

“Drago mi je što igrači popravljaju statistiku, to što je uradio Levandovski je fenomenalno. Naporno je radio da bi sve to ostvario, ne samo na terenu, već i van njega. On je naš definitivan lider”, dodao je Navalka.

Selektor Poljaka ne očekuje lak meč protiv Crne Gore.

“Crna Gora i dalje ima priliku da se kvalifikuje za drugo mjesto i nastojaće da nas dovede u tešku situaciju. U pitanju je dobra reprezentacija i biće opasna, bez obzira što je oslabljena. Ali, mi igramo kod kuće, mi diktiramo uslove i želimo da pokažemo ko je bolji“, istakao je Navalka.

Slično je govorio i Kamil Grosicki, lijevo krilo selekcije Poljske.

“Znamo Crnu Goru, upoznali smo je i mnogo ranije, radi se o dobrom timu. Igramo, međutim, na našem stadionu, pred našim navijačima, želimo da potvrdimo kvalitet. Želimo da pokažemo da naši dobri rezultati u ovom ciklusu nisu bili slučajni i da se pobjedom plasiramo na Svjetsko prvenstvo”, kazao je fudbaler engleskog Hala.