Adam Marušić spreman za Rusiju!

0
642

Vezista belgijskog Kortrajka, 22-godišnji Adam Marušić, naći će se na spisku koji će selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović izdiktirati u petak, za kvalifikacioni meč protiv Rusije pod Goricom 27. marta.

„Vijesti” su još 21. februara objavile da će Crna Gora dobiti novog reprezentativca –  saigrača Žarka Tomaševića u Kortrajku, a vijest je potvrđena juče na zvaničnom sajtu belgijskog kluba.

„Žarko Tomašević i Adam Marušić pozvani za reprezentaciju Crne Gore”, piše na oficijelnoj stranici Kortrajka.

Marušić, koji je prije 22 godine rođen u Beogradu, izabrao je da zaigra za Crnu Goru pošto još nije imao priliku da se oproba u reprezentaciji Srbije, čak ni u mlađim kategorijima. Kako je rođen u državi koja se tada zvala SR Jugoslavija, imao je pravo da bira – i izabrao je Crnu Goru!

Njega u FSCG  odavno prate – krajem prošle godine uživo ga je gledao asistent u stručnom štabu Anto Drobnjak, da bi se nedavno u njegove kvalitete uvjerio i Brnović lično.

Novi crnogorski reprezentativac ponikao je u mlađim kategorijama Partizana, da bi u seniorskoj konkurenciji četiri sezone nosio dres Voždovca – od 2010. do 2014. Ljeta 2014. godine prešao je u Kortrajk u transferu vrijednom 450 hiljada eura.

Ove sezone pruža sjajne partije u belgijskoj Župile ligi  – postigao je pet golova i tri puta asistirao. Jedan je od najzaslužnijih za sjajnu sezonu Kortrajka, koji je trenutno 5. na tabeli elitnog belgijskog šampionata.

Marušić igra desno krilo, ili desnog veznog fudbalera – idealan je, dakle, da pokrije desnu stranu u Brnovićevoj 4-4-2 formaciji.

Na spisku neće biti suspendovanog Vladimira Jovovića, koji je protiv Švedske igrao po desnoj strani – ko zna, možda Marušić bude i starter protiv „zbornaje”, prenosi portal Vijesti.