Aco Petrović: Nesrećna Repešina rola je animozitet pretočila u političku sferu

0
270
Foto: Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Aleksandar Petrović, bivši košarkaš i sadašnji selektor Brazila, dao je svoje viđenje situacije u finalnoj seriji ABA lige između Crvene zvezde i Budućnost Volija.

Petrović je bio prilično oštar kada je pomenuo bivšeg trenera Budućnosti Jasmina Repešu

“Jasminu Repeši nije bilo potrebno onakvo ponašanje nakon dva ubjedljiva poraza u Beogradu. Prva dva meča bila su regularna u svakom smislu. Kad izgubiš 20 i 40 razlike, logično je da nemaš ništa, ništa nije bilo sporno sudijski. Sudije nisu u pet utakmica imale nikakav uticaj na rezultat, pobijedila je ekipa koja je bila bolja”, kaže Petrović:

Pričao je o “folkloru” iz osamdesetih godina u Beogradu i Zagrebu…

“Na prve dvije utakmice desio se taj, uslovno rečeno, folklor koji je bio… Ja se sjećam i 1983, 1984, kada je Cibona gostovala u Beogradu, Zvezda u Zagrebu. Tamo smo bili ustaše, oni četnici, bio je zvučni teror, koji po meni svaki igrač mora da prebrodi ako hoće da bude najbolji. To motiviše svakog. Prva dva meča u Beogradu su bila relativno regularna. Međutim, jedna nesrećna rola Jasmina Repeše poslije 2. utakmice dovela je do toga da se animozitet pretoči u političku sferu. Koji je bio motiv Jaska da opravda minus 60 razlike, da prebaci na drugo polje? Treća utakmica je bila neregularna! Tu zamjeram menadžmentu ABA lige, prvom sudiji Hordovu, što nisu ispraznili dvoranu. Da je ispražnjena dvorana, ne bi imali više nikakvih problema”, istakao je Petrović.