Gavrilo Pajović: Očekujemo nastavak dobrih i kvalitetnih igara

Ognjen
Piše: Ognjen 709 pregleda Dodaj komentar

Revanširala se Budućnost Voli u subotu Cedeviti, u sjajnoj atmosferi pred svojim navijačima (76-66), za poraz u polufinalu plej-ofa prethodne sezone, kada ih je zagrebački tim spriječio da se plasiraju u Euroligu.  Sinoć je Zvezda kiksala na svom terenu protiv Olimpije i ubilježila drugi poraz, što je Budućnost ostavilo usamljenu na liderskom mjestu ABA lige. Sportski direktor „plavih“, Gavrilo Pajović ne krije zadovoljstvo zbog važnog trijumfa tima iz Njegovoševog parka i obećava nove pobjede na oba fronta.

Prezadovoljni smo rezultatima u ovih, bukvalno, sedam utakmica; 5-1 imamo skor u Jadranskoj ligi, 1-0 u Eurokupu, znači jedini poraz je onaj protiv Zvezde u Beogradu. Očekivali smo, priželjkivali smo, posebno su nam važne dvije velike pobjede nad Cedevitom u „Morači“ i protiv turskog predstavnika Banvita, koji je napravio ekipu koja je projektovana za samu završnicu Eurokupa. Tako, i pored nekih početnih problema na startu sezone, neuigranosti i kasnog dolaska pojedinih igrača, prezadovoljni smo dosadašnjim rezultatima kada su oba takmičenja u pitanju – kazao je Pajović za Portal Analitika.

Pajović, analizirajući jedini poraz Budućnosti od Zvezde u dosadašnjem toku Jadranske lige, ističe da „plavi“ tada nijesu bili skroz uigrani, niti spremni za tako jak i kvalitetan meč.

Mi smo protiv Zvezde dvadeset minuta odigrali korektnu utakmicu, poslije su oni pokazali svoj kvalitet. Objektivno, Zvezda i Cedevita su najkvalitetnije ekipe u Jadranskoj ligi. Ali, i ta Zvezda je izgubila kući od Olimpije, zadesio ih je peh, povreda Mitrovića. U toku sezone se dešavaju razne stvari, od neočekivanih rezultata, povreda, itd. Nadam se da ćemo mi iz svega toga izaći jači i da ćemo što bolje odigrati sezonu. Objektivno, Cedevita i Zvezda su mnogo ispred ostalih ekipa, tako da nas taj naš poraz u Beogradu nije uzdrmao i nastavili smo da radimo. Dok je pobjeda Olimpije sinoć protiv Zvezde na njihovom terenu bila iznenađenje, tako sigurno da smo kasnije odigrali derbi protiv njih, možda bi ga bolje odigrali, jer nijesmo skroz bili uigrani, ni spremni za tako jak i kvalitetan meč, kao što je bio taj derbi drugog kola u Beogradu – ocijenio je Pajović.

Sportski direktor Budućnost Volija napominje da se pakleni ritam igranja utakmica na svaka tri dana nastavlja, te da ih već u srijedu očekuje gostovanje nezgodnom Arisu u drugom kolu Eurokupa.

Slijedi gostovanje Arisu u Eurokupu. Izuzetno težak i vruć teren nas očekuje protiv ovog tima u Solunu, nije ni blizu onome protiv PAOK-a, gdje nema publike… Arisu bukvalno bude po tri, četiri hiljade navijača. Napravili su dobru ekipu. Prije desetak dana su izgubili šest razlike od Panatinaikosa, potom su izgubili tri razlike na teškom gostovanju u Trabzonu. Radi se o iskusnoj ekipi sa pet Amerikanaca (Koen, Hagins, Meknil, Voters, Vajt), a dodatno nam otežava i izuzetno težak raspored. Vidjeli ste, dosta je istrošenih igrača sa velikom minutažom, pokušaćemo da malo iskombinujemo i sa našim mladim igračima koji su pokazali da se na njih možemo osloniti i da vidimo u takvim teškim mečevima, protiv jakih, kvalitetnih protivnika da napravimo neku rotaciju koja će nam dati za pravo da naredne mečeve što spremnije dočekamo. Kuk je igrao 37. minuta protiv Cedevite, Šehović takođe, velika minutaža i Dragićevića, tako da je igranje na svaka tri dana izuzetno naporno i moraju se igrači odmarati, bez obzira jesu li mladi ili stari. To su idealni mečevi, posebno za mlade igrače, da vidimo koji su trenutno njihovi dometi – naglasio je Pajović.

U sedmom kolu regionalne ABA j.t.d. lige „plave“ očekuje gostovanje Olimpiji, koja je trenutno na diobi drugog mjesta sa Zvezdom i Cedevitom (4-2). Pajović kaže da za njega nije iznenađujuć takav plasman Olimpije.

Svi kukaju i žale se, a oni su uspjeli da dovedu pojačanje Zeka Rajta koji je na tržištu imao velik ugovor. Nije neko iznenađenje, možda je pobjeda u Beogradu iznenađenje, ali vidjeli su svi što se dešavalo tokom meča, izgubili su Mitrovića koji se povrijedio, sigurno je to uticalo na njih. Iznenađenje je pobjeda Sutjeske nad Olimpijom u Ljubljani. Ali, Olimpija je spoj mladosti i iskustva, jedna ekipa koja će sigurno biti u vrhu ABA lige. I oni i mi igramo na dva fronta, Regionalnu ligu i Eurokup, pa pošto igraju kao i mi u srijedu, neće biti mnogo prostora za pripremu te utakmice, jer mi bukvalno dolazimo iz Soluna u četvrtak veče, u petak putujemo za Ljubljanu. To su neke stvari koje sigurno utiču na maksimalnu pripremu meča, ali i u tom meču ćemo ići na pobjedu, kao u svakom meču koji će Budućnost igrati. , jer smo krenuli u takvom ritmu – zaključio je Pajović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar