Jovović: Pobjeda je najvažnija, Marić će biti bolji

Ognjen
Piše: Ognjen 653 pregleda Dodaj komentar

Budućnost Voli je pobjedom otvorila sezonu, u „Morači” je savladala Krka.

Igrali su Podgoričani perfektno u prvih 14, 15 minuta, a nakon toga je bilo oscilacija.

Ipak, prva dva boda nisu dolazila u pitanje.

“Najupečatljivije od svega u ovom meču je naša pobjeda. Jako je značajna i mnogo nam znači na dizanju samopouzdanja uoči narednih utakmica. Imali smo večeras momenata kada smo izgledali jako kvalitetno, takođe i krizne periodu u igri koji moraju da budu što kraći. U trećoj četvrtini, dijelom i u posljednjoj gubili smo dosta lopti u prednjem polju i time omogućavali rivalu kontranapade i lake poene. Nadovezali su se bili i neki neadekvatni rasporedi u napadu pa smo izgledali povremeno smušeno, ali sam siguran da s obzirom koliko smo promjena napravili i kad su se priključili neki igrači, neposredno pred start lige, da ćemo igrati sve bolje i bolje”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Aleks Marić nije igrao dobro, dao je svega dva poena, premalo za igrača od koga se mnogo očekuje.

Nije igrao večeras dobro, svjestan je i on toga. Nije, ipak, za kritiku, jer je postojala želja. S obzirom kako radi i kako se ponaša na treninzima, siguran sam da će brzo doći do željenog nivoa igre“, objasnio je Jovović.

Kanađanin Divou Džozef nije bio šuterski raspoložen. Dao je samo četiri poena.

“Drago mi je što smo na ovaj način otvorili sezonu i krenuli pobjedom. Imali smo kao tim više dobrih momenata, ukupno dobra utakmica, i srećan sam zbog pobjede nad dobrim timom.”

Ivan Velić, trener Krke, sa razlogom nije bio zadovoljan nakon utakmice.

“Čestitam ekipi Budućnosti na pobjedi. Nastavili smo tradiciju loših rezultata u Podgorici. Igrali smo loše u prvom poluvremenu, kada smo bili u munus od 19 poena, stigli smo taj zaostatak i bili u prilici da preokrenemo, ali nismo imali dovoljno koncentracije. Nismo ispoštovali dogovor da zaustavimo ofanzivni skok nakon dobre odbrane, dozvolili smo igračima Budućnosti da daju lagane poene. Oni su imali i dobro šutersko veče, za tri poena su gađali skoro 50 odsto, pogađali su iz nekih teških situacija. Nedopustivo je da imamo 16 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, tako se ne može do pobjede na strani. Mi smo još u fazi uigravanja, nova je ekipa, a i ja sam tu novi i vjerujem da će iz meča u meč biti bolje”.

 

 

 

 

 

Vijesti

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar